25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5159
EURO34.9689
ALTIN2434.4

Milletvekili Ersoy’dan CHP’li vekillere yanıt

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Milletvekili Ersoy’dan CHP’li vekillere yanıt
Abone ol
MHP Osmaniye Milletvekili Ruhi Ersoy; “Şehadet kavramını sulandıranlar Türk milletinin tarihini, Türk askerinin misyonunun bilmeyenlerdir!”dedi.
MHP Osmaniye Milletvekili Ruhi Ersoy; “Şehadet kavramını sulandıranlar Türk milletinin tarihini, Türk askerinin misyonunun bilmeyenlerdir!”dedi.

MHP MYK Üyesi ve Osmaniye Milletvekili Doç.Dr.Ruhi Ersoy, TBMM Genel Kurulunda parti grubu adına söz alarak “Türk Askerinin El Bab’da ne işi var?” diyen CHP’li milletvekiline cevap verdi.

TBMM Genel Kurulunda görüşülmekte olan 443 sıra sayılı Serbest Bölgeler Kanunu Tasarısı hakkında söz alan CHP İzmir milletvekili Ali Yiğit’in Türk Askerinin Fırat Kalkanı operasyonunu “başka topraklarda başkası için ölmek” olarak nitelemesine karşı çıkan MHP grubu adına MHP Osmaniye Milletvekili Doç.Dr.Ruhi Ersoy söz aldı.

Ersoy, Türk Milletinin var olduğu günden bugüne Cihan Hâkimiyeti ülküsü ile hareket ettiğini, İslâm ile şereflenen Türk Milletinin İlayı Kelimetullah davası ile dünyaya nizam verme inancını güttüğünü söyledi.

Türk Askerinin operasyonlarını eleştirenlerin Türk Milleti ve Türkiye Cumhuriyeti Devletini 81 vilayetten, 783 bin kilometre kareden ibaret sananlar olduğunu belirten Ersoy, “gönül coğrafyası” kavramını idrak edemeyenlerin bugünkü askeri operasyonları anlaması da mümkün değildir dedi.

Türk Milletinin ve Türk Ordusunun geçmişten bugüne çeşitli cephelerde savaştığını dile getiren Ersoy, Türk Askerinin geçmişte Çanakkale’de, Kafkasya’da, Yemen’de, Galiçya’da ne işi varsa bugün El Bab’da da o sebeple bulunmaktadır dedi.

Türk Ordusunun, Ankara’yı, Diyarbakır’ı yani Türk Milletini korumak için sınırın ötesine geçtiğini belirten Ersoy, canı pahasına milletinin güvenliğini sağlayan, şehadet şerbeti içen Mehmetçikler üzerinden polemik yaratmak, şehadet kavramını sulandırmak tarihimize ve inancımıza yapacağımız en büyük kötülüktür dedi.

Milliyetçi Ülkücü davanın bir neferi ve parlamenteri olarak gerekirse şehadete hazır olduğunu dile getiren Ersoy,  “Çünkü inanıyorum ki "Vatan ne Türkiye'dir Türklere ne Türkistan/Vatan, büyük ve müebbet bir ülkedir Türklere Turan” diyerek sözlerini sonlandırdı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar