19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.8416
EURO35.0759
ALTIN2513.4

Milletvekili Ersoy, “Toplumsal onarım ve Huzurlu gelecek”dedi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Milletvekili Ersoy, “Toplumsal onarım ve Huzurlu gelecek”dedi
Abone ol
Milliyetçi Hareket Partisi Osmaniye milletvekili Doç. Dr. Ruhi Ersoy, “Fırsatı ganimete çevirmek, sorunların çözüm ortağı yerine siyaset malzemesi yapmak MHP anlayışı ile uyuşmaz!”dedi.
Milliyetçi Hareket Partisi Osmaniye Milletvekili Doç. Dr. Ruhi Ersoy, “Fırsatı ganimete çevirmek, sorunların çözüm ortağı yerine siyaset malzemesi yapmak MHP anlayışı ile uyuşmaz!”dedi.

MHP MYK Üyesi ve Osmaniye Milletvekili Doç.Dr.Ruhi Ersoy, TBMM Genel kurulunda OHAL kapsamında çıkartılan 667 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılan yükseköğretim kurumları ve YÖK Başkanlığı hakkında konuştu.

MHP “Toplumsal Onarım”, “Huzurlu Gelecek” diyerek yürümektedir!

MHP Osmaniye Milletvekili Doç.Dr.Ruhi Ersoy, konuşmasına yeni yasama döneminin ve aynı zamanda içinde bulunduğumuz Muharrem ayının devletimize ve milletimize hayırlar getirmesini dileyerek başladı.

Ersoy, “Toplumsal huzurun ihtiyaç duyulduğu bugünlerde Milliyetçi Hareket Partisi, “toplumsal onarım” ve “huzurlu gelecek” anlayışını parti programının ve seçim beyannamesinin tam ortasına koyan,  sloganlaştıran ve oradan beslenerek yol yürüyen bir partidir” dedi.

 TBMM’yi Bombalayan Zihniyet Sökülüp Atılmalıdır!  


Ersoy, 15 Temmuz darbe girişimine kalkışan terörist faaliyetin, TBMM’yi bombalayan zihniyetin köklerini Türkiye'den kazıyıp atmak gerektiğini söyledi.

Bunu yaparken ciddi ve hassas bir mücadele yöntemi izlenmelidir diyen Ersoy, 667 Sayılı KHK ile kapatılan yükseköğretim kurumlarının da bu mücadele ekseninde çeşitli sebeplerle kapatıldığını belirtti.

Yükseköğretim kurumlarının durduk yere kapatılmadığını, kapatılamayacağını söyleyen Ersoy, bu tartışmaları 15 Temmuz gerçekliği üzerinden yapmak, birinci derecede sorumluluğumuzdur dedi.   

Ersoy, FETÖ terör örgütü ile yürütülen mücadelede ve söz konusu yükseköğretim kurumlarının kapatılmasından kaynaklı mağduriyetlerin yaşandığını da gördüklerini, MHP ve siyaset kurumunun bu sorunların çözülmesi konusunda gayret sarf ettiğini vurguladı.

Yenikapı Ruhuna Bağlı Kalacağız!

Ersoy, Milliyetçi Hareket Partisi olarak ülkenin içinden geçtiği zor günlerde, olağanüstü şartlarda “Yenikapı Ruhu”na bağlı kalacaklarını söyledi. Ersoy, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin 04.10.2016 tarihinde yapmış olduğu grup toplantısında "Artık siyaset ve demokrasi hayatımızda, her şey 15 Temmuz sonrasına göre şekil alacak. Bitmeyen tehditler, azalmayan tehlikeler ancak bu şekilde göğüslenecektir. 'Yenikapı ruhuna bağlı kalacağız.' dedik. Söz ağzımızdan bir kere çıkar. Biz ülkü davasının yenilmez neferleri olduğumuz kadar, sözümüzü çiğnemeyecek kadar er ve haysiyet sahibi iman kafilesiyiz. Milletimize teminat verdik, şu badireli günlerde Hükûmete bindirmek, punduna getirip de zora sokmak için fırsat kollamadık, buna da hiç gerek duymadık. Kimse merak buyurmasın, yeri geldiğinde haklı ve meşru sebeplerle Hükûmete elbette demokratik eleştirimizi yaptık, yaparız, yapmaya da devam edeceğiz. Fakat siyasi kan davalarından bu ülkenin çok çektiğini tecrübeyle biliyor ve hafıza kayıtlarımızda taşıyoruz." Sözleriyle MHP’nin nerede durduğunu, temel ilke ve eylemlerinin yol haritasının ne olduğunu net bir şekilde belirttiğini söyledi.

MHP Sorunların Çözümü Konusunda Sadece Tespit Etmez Katkı Da Sunar

Ersoy, devletin içinde bulunduğu kaos ortamında FETÖ terör örgütü ile yapılan mücadele kapsamında kapatılan yükseköğretim kurumlarının öğrencilerinin mağduriyetlerinin giderilmesi için Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK)’ün samimi bir gayret içerisinde olduğunu gözlemlediklerini belirtti.

MHP olarak sorunları sadece tespit eden değil çözüme katkı veren anlayış ile çalıştıklarını belirten Ersoy, söz konusu sorunun giderilmesi hususunda da YÖK başkanı ile çeşitli görüşmeler yapıldığını söyledi. Akademisyen kökenli milletvekilleri ile görüşen YÖK Başkanının ve kurumun samimi gayretlerini gözlemlediklerini söyleyen Ersoy, olayların ilk cereyan ettiği andan itibaren YÖK Başkanlığı sorunun çözümüne yönelik yapılan çalışmaların, hazırlanan raporları kendileriyle paylaştığını belirtti.

Ersoy, YÖK Başkanı ile görüşen MHP milletvekilleri olarak kendilerine aktarılan bilgileri aynı zamanda bir akademisyen olan Genel Başkan Devlet Bahçeli ile paylaştıklarını, Genel Başkanın tecrübesi ile kendilerine katkı verdiğini, geçmişte yaşanan benzer dönüşümlerden örnekler vererek çalışmayı zenginleştirdiğini, bu kapsamlı çalışmayı da YÖK başkanına ilettiklerini söyledi.

YÖK Başkanlığının mağduriyetleri ortadan kaldırma, en aza indirme konusunda yapıcı olduklarını gördüklerini söyleyen Ersoy, sorunun tek yönlü değil birçok yönlü olduğunu, her öğrencinin farklı sorunlar yaşadığını YÖK’ün de bu sorunları gidermede gayret sarf ettiğini belirtti.

MHP Fırsatı Ganimete Çevirmez!

Ülkede yaşanan olağanüstü durumlardan kaynaklı birçok sorun bulunduğunu söyleyen Ersoy, MHP fırsatı ganimet bilerek her sorunu siyasi malzeme yapmaz, devletimizi ve milletimizi ilgilendiren sorunların çözümüne uğraşır, katkı sunar dedi. Ersoy, sorunların çözümüne dair samimi gayret sarf eden kurumlara katkı vermek, fikir sunmak yerine siyaset malzemesi yapmak; toplumsal gerilimi, kutuplaşmayı daha da büyütür, biz MHP olarak sorunları yerinde çözme gayreti içerisindeyiz dedi.
Mağdur Olduklarını İddia Edenlerin Talepleri İncelenmeli
Ersoy, MHP milletvekilleri olarak bir anlamda rehabilitasyon merkezi işlevi gördüklerini, mağdur olduklarını iddia eden insanların dertleriyle hemdert olduklarını belirterek, bu insanların talepleri dikkate alınmalı, dinlenmeli, FETÖ terör örgütü ile bağlarının olup olmadığı netleşmelidir dedi. Ayrıca Ersoy, bu konuda kendilerine ve partiye ulaşan insanların taleplerini incelenerek ilgili yerlere ulaştırıldığını söyledi.

MHP Siyasi İkbal/Ben Merkezli Değil Önce Ülkem Der!

15 Temmuz gecesini TBMM’de yaşamış bir milletvekili olarak artık siyaset alanının 15 Temmuz sonrasına göre şekilleneceğini söyleyen Ersoy, Türkiye’nin bu süreçten en az hasarla çıkması gerektiğini, toplumsal onarım ve huzurlu gelecek için milliyetçi, ülkücü hareketin üzerine düşeni yapacağını söyledi. Ersoy: “MHP’yi takip edenler "Mevzuubahis vatansa önce ülkem" diyen ve siyasetini ben merkezli, şahıs merkezli, siyasi ikbal merkezli değil; "Devleti ebet müddet, sonuna kadar millet." diyen anlayışla yapmakta olduğunu göreceklerdir.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar