19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.8416
EURO35.0759
ALTIN2513.4

MHP’li Türkoğlu: İktidar, Çin Komünist Partisi gibi olmak istiyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
MHP’li Türkoğlu: İktidar, Çin Komünist Partisi gibi olmak istiyor
Abone ol
MİLLİYETÇİ Hareket Partisi Osmaniye Milletvekili Hasan Hüseyin Türkoğlu, iktidar partisinin paralel yapıyla mücadele bahanesiyle devletim tüm kurumlarının ele geçirilmek istendiğini söyledi.
MİLLİYETÇİ Hareket Partisi Osmaniye Milletvekili Hasan Hüseyin Türkoğlu, iktidar partisinin paralel yapıyla mücadele bahanesiyle devletim tüm kurumlarının ele geçirilmek istendiğini söyledi.


Türk Eğitim Senli öğretmenlerin Cumhuriyet meydanındaki bir günlük iş bırakma eylemine katılan Türkoğlu, “İktidar partisi Çin Komünist Partisi gibi olmak istiyor. Biz bu gidişin doğru olmadığını düşünüyoruz.” Dedi.


DEVLETİN KURUMLARINA FETHEDİLECEK KALE EDASIYLA SALDIRILMAKTA
Devletin tüm kurumlarını fethedilecek kale olarak gören bir iradeyle karşı karşı olunduğunu belirten Türkoğlu, “Biz milliyetçi Hareket Partisi olarak kışlada, camide ve okulda siyasetin olmaması gerekli, bu alanlara girmesin isteriz. Ama 12 yıldan beri görüyoruz ki Devletin kurumları fethedilecek kale edasıyla saldırmakta, kuşatılmakta, ele geçirilmeye çalışılmakta. Sadece devletin değil hatta sivil Toplum Kuruluşları, meslek kuruluşları ve hatta spor kulüpleri bile iktidar partisinin hedefinde yer almakta. Türkiye’nin temel sorunları ortada dururken ekonomik sıkıntıları işsizlik, terör ve eğitim gibi geleceğimize etkileyen sorunlar ortada dururken iktidar partisinin kadrolaşma arzusu kadrolaşma iştahı, devleti ele geçirme, devletin bütün kılcal damarlarına hâkim olma arzusu bu sorunların çözümünü geriye atmaktadır.” Dedi.


PARALEL YAPI DİYE KAVRAM UYDURUP ÖNÜMÜZE ATTILAR
Son dönemlerde iktidar partisinin, devletin kurumlarını ele geçirmek için kendisine başka bahaneler ve mazeretler üretmeye başladığını kaydeden Türkoğlu, “Şimdi yapmış oldukları yolsuzlukları, almış oldukları rüşvetleri, gözümüzün önündeki hırsızlıkları örtmek için paralel yapı diye kavram uydurup önümüze attı. Toplumun bu hırsızlıkları, yolsuzlukları görmesini engellemek için paralel yapıyı bahane olarak önümüze koymaktalar. 


Bu paralel yapı adı altındaki vermiş oldukları mücadelede güya devletin bütün kadrolarını boşaltmaktalar, devletin bütün uzman kadrolarını boşaltmaktalar. Devletin belki İstihbarat gibi önemli ve diğer kurumlardaki işin ehli olanların hepsi birer birer bu bahaneyle dışarı atmaktadırlar ve onların yerine kendi insanlarını taşımaktalar. Paralel yapı ile mücadele edeceğiz diye TBMM getirdikleri kanunun ile eğitimdeki uygulamanın halini gördük. Meğer eğitimde paralel yapı ile mücadele edeceğiz diye hedefleri Türk Milliyetçileri, Türk Milletine gönül vermiş dava adamı arkadaşlarımız. Gördük ki MHP yakın olanlar eğitimden tasfiyesi söz konusu olmuş. Biz iktidar partisinin kadrolaştırmaktan, kendi ehliyetsiz liyakatsiz insanlarını bir yere taşımaktan çok eğitimin sorunlarına milletin sorunlarına eğilmesini istiyoruz. Biz hala KPSS sınavında yapılan hırsızlığın yolsuzluğun hesabının niye sorulmadığını, üniversite sınavlarında yapılan kopya işlerinin niçin sonuçlandırılmadığını, hala 4+4+4 diye önümüze getirip dayattıkları sistemin eğitime açmış olduğu tahribatın giderilmesini Ortaöğretimden liseye gecen çocukların hangi sitemde hangi sınava tabi olacaklarına dair kafalarındaki karışıklığın giderilmesini istiyoruz.” Diye konuştu.


ÇİN KOMÜNİST PARTİSİ GİBİ OLMAK İSTİYORLAR
İktidar partisinden eğitimi eğitimcilere, yargıyı yargıçlara, üniversiteyi üniversite deki akademisyenlere bırakmasını istediklerini kaydeden Milletvekili Türkoğlu konuşmasını şöyle tamamladı: “İktidar partisi ise devletim tüm kurumlarını ele geçirmek istiyorlar âdete Çin Komünist Partisi gibi olmak istiyor. Biz bu gidişin doğru olmadığını düşünüyoruz. Devletin hiyerarşisi dışındaki oluşumlara tabii ki kimse razı olamaz. Ama Doğu ve güneydoğumuzda devlete paralel bir devlet kurulduğunu görmeyen gözlerin artık görmesini istiyoruz, asıl paralelle mücadelecinin orada olmasını istiyoruz. Her alanda büyük yanlışlar yapan bu iktidarın biran evvel yanlışlardan dönebilmesi için bu uyarıların önemli olduğunu düşünüyoruz.”


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar