28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3327
EURO35.0641
ALTIN2285.6

Meteoroloji’den sıcak hava uyarısı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Meteoroloji’den sıcak hava uyarısı
Abone ol
Meteoroloji 6. Bölge Müdürlüğü, bölgemizdeki yüksek hava sıcaklığına karşı vatandaşları uyardı.

Meteoroloji 6. Bölge Müdürlüğü, bölgemizdeki yüksek hava sıcaklığına karşı vatandaşları uyardı.

Yurdumuzun batı bölgelerinin önümüzdeki bir hafta boyunca Kuzey Afrika üzerinden gelen sıcak hava dalgasının etkisinde kalacağı tahmin ediliyor.

Sıcak hava dalgası ile ilgili  Meteoroloji 6. Bölge Müdürlüğü genel durum değerlendirmesi yaparak uyarıda bulundu.

Yapılan yazılı açıklamada; “Yapılan son analiz ve tahminlere göre, halihazırda da bölgemiz ve yurt genelinde devam eden ve hissedilen yüksek sıcaklıkların; 30 Haziran Cuma gününden itibaren Kuzey Afrika üzerinden gelecek olan yeni bir sıcak hava dalgasının etkisiyle daha da artacağı tahmin edilmektedir. Bu sıcak hava dalgası ile birlikte halen normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının ülkemizin genelinde hissedilir derecede artacağı ve mevsim normallerinin 6 - 10 derece üzerinde gerçekleşeceği beklenmektedir.

Bu hafta sonu bölgemiz il merkezlerinde gerçekleşmesi beklenen en yüksek hava sıcaklıklarının; Adana’da 40-42, Mersin’ de merkezde 37-38 Mut ve çevresinde 44-46, Osmaniye’de 40, Hatay merkezde 42 ve doğu ilçelerinde yer yer 47, Kahramanmaraş’ta 40-41, Kilis ve Gazinatep il merkezlerinde 40-42 ve bazı ilçelerinde (Araban-Karkamış-Nizip-Elbeyli) 44-45 derece olması beklenmektedir.

Sıcak hava dalgasının önümüzdeki hafta başında pazartesi günü batı bölgelerimizde, Salı günü iç ve hafta ortasında Çarşamba günü ise Doğu bölgelerimizde etkisini kaybedeceği ve hava sıcaklıklarının azalarak mevsim normalleri civarına düşeceği tahmin edilmektedir.

Aşırı yüksek sıcaklıkların meydana getireceği olumsuzluklara karşı başta yaşlılar, çocuklar ve kronik hastalığı olanlar olmak üzere vatandaşlarımızın güneş ışınlarının dik geldiği 10-16 saatleri arası güneş ışınlarına direk maruz kalmamaları hususunda dikkatli olmaları ve sıcaktan korunmak için gerekli önlemleri almaları büyük önem taşımaktadır.”denildi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar