29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3878
EURO35.1575
ALTIN2324.6

Meslek lisesinde günlük 49 bin maske üretilebilecek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Meslek lisesinde günlük 49 bin maske üretilebilecek
Abone ol
Osmaniye Merkez Rahime Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde, sağlık kuruluşlarının ihtiyacını gidermek için maske üretimine başlandı.

Osmaniye Merkez Rahime Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde, sağlık kuruluşlarının ihtiyacını gidermek için maske üretimine başlandı.

Moda tasarım atölyesinde kurulan tam otomatik makinelerde günlük 49 bin üretim yapılabileceği kaydedildi.

Çalışanların ise öğrenci ve halk eğitim merkezi kursiyerleri olduğu kaydedildi.



Osmaniye Valisi Ömer Faruk Coşkun da, atölyeyi ziyaret ederek, çalışmalar hakkında İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Albak'tan bilgi aldı. Vali Coşkun, ham madde teminde sıkıntı yaşanmadığı takdirde atölyede günlük 49 bin maske üretileceğini belirtti. Milli Eğitim Müdürü Aydın Albak ise Halk Eğitim Merkezi kursiyerleri ve meslek lisesi öğrencilerinin vardiya sistemiyle kentte maske üretimine başladığını söyledi.

Korona virüs salgını sebebiyle piyasada bulunması zorlaşan materyallerin başında maske geldiğini ifade eden Müdür Albak, "Maskelerin üretimini meslek liseleriyle yaparak ilk etapta kentimize yetecek kapasiteye ulaşmaya çalışıyoruz.

Atölyede yurtdışından gelen makinemiz kesiyor, dikişlerini öğrenciler ve halk eğitim merkezi kursiyerlerimiz yapıyor. Amacımız 24 saat vardiya sistemine geçip günlük 49 bin maske üretmektir. Fakat şu anda piyasada hammadde temininde sıkıntılar var.

Fahiş fiyatla satılan hammaddeler var. Buna da mutlaka bir çözüm bulunacaktır. Önemli olan Osmaniye'nin ihtiyacını karşılayabilecek kapasiteyi oluşturabilmektir. İkinci ve üçüncü makinelerin gelmesiyle bu kapasiteyi daha da arttıracağız" dedi.

Müdür Aydın Albak, ayrıca Bahçe Endüstri Meslek Lisesi kimya bölümünde dezenfekte üretimine de kısa sürede başlanacağını kaydetti.

Okulda üretim yapabilecek 3 tane atölyenin bulunduğunu belirten Rahime Hatun Kız Meslek Lisesi Müdürü Sibel Altun da, "Öğrencilerimizin 5 tanesi burada ve gönüllülük esasına göre vardiyalı bir şekilde gelip çalışacaklar. Ülkemizin bu Korona virüs salgınıyla mücadelesinde bizde elimizden gelen gayreti göstereceğiz.

Bakanımız seri üretim yapan bir makineyi bize temin etti. Bizde çıkan kesilmiş parçaların lastiklerini dikerek kullanıma hazır hale getiriyoruz. Öğrencilerimiz gerçekten Meslek liselerinin memleket meselesi olduğunu gösterdiler. Bu mücadeleye dahil oldular.

Bu konuda bize destek veren sayın bakanımıza teşekkür ederiz.Meslek liseleri hayata döndü, insanlarla el ele üretimin içindedir." dedi.Müdür Sibel Altun kişi sayısı ne kadar çok olursa üretimin de o kadar çok artacağını sözlerine ekledi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar