29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3834
EURO34.9963
ALTIN2325.6

MEC Vakfı Gönüllüleri, Aktif Gazetecileri Ziyaret Etti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
MEC Vakfı Gönüllüleri, Aktif Gazetecileri Ziyaret Etti
Abone ol
Mahmud Esad Coşan (MEC) Vakfı Osmaniye Tanıtım Gönüllüleri, Aktif Gazeteciler Cemiyetini (AGC) ziyaret etti.
Mahmud Esad Coşan (MEC) Vakfı Osmaniye Tanıtım Gönüllüleri, Aktif Gazeteciler Cemiyetini (AGC) ziyaret etti.

AGC Başkanı Ali Cihangir, ziyarette yaptığı açıklamada, sivil toplum kuruluşlarının faaliyetlerinin önemli olduğunu belirtti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Cihangir, “Maneviyatımızın giderek zayıfladığı günümüzde bu tür vakıfların güzel hizmetler yapacağına inanıyoruz. MAC Vakfı gönüllülerine hayırlı çalışmaların da başarı diliyorum. Allah kolaylık versin” dedi.

Ziyaretçiler adına konuşan Eczacı Halil Kıdık, MEC Vakfının ilim fikir ve gönül önderi merhum Prof. Dr. Mahmud Esad Coşan’ın Avustralya’da vefatının ardından, kendisinin ufuk açan ideallerini, projelerini ve ayrımcılık karşıtı yardımseverlik felsefesini devam ettirmek amacıyla kurulmuş olan, uluslararası çapta bağımsız bir hayır kuruluşu olduğunu söyledi.

MEC Vakfı, Uluslararası kurban organizasyonunu hakkında bilgi veren Kıdık, şunları kaydetti:
“İnsani ve İslami bir vazife olarak, unutulan diyarlarda yüzyıllardır ihmal edilen kardeşlerimize hem maddi hem manevi destek olmak amacıyla yürütülen çalışmalardan biridir. 10. Uluslararası kurban organizasyonunun da Niçin Endonezya sorusu sorulabilir, Endonezya güneydoğu asyada yer alan ve yaklaşık 17 bin adadan oluşan, Tusunami, Muson yağmurları, Yanar dağları ve doğal afetlerle uğraşan imtihan olan, Batılı misyonerlerin gerek sömürge döneminde gerekse bağımsızlık sonrasında yürütülen yoğun faaliyetlerle Endonezya halkı İslami kimliğinden, maddi ve manevi değerlerinden uzaklaştırılmaya çalışılmıştır.

Endonezya dünyanın en kalabalık Müslüman ülkesi ve aynı zamanda nüfus yoğunluğu bakımından dünyanın en büyük dördüncü ülkesi, yaklaşık 250 milyon nüfusa sahiptir. MEC Vakfı unutulan diyarları seçip, mağdur, yoksul, senede bir defa veren olursa et yiyen, geliri bir doların altında olan kardeşlerimize 10 yıldır her aşamasında “İbadet hassasiyeti” ile yapılan ve kurbanların Avustralya’da özenle seçilmesi, Helal tescilli modern tesislerde islami usullere göre kesilip soğuk hava zinciri ile Endonezya’da yılda bir defa et yeme imkanına sahip gerçek ihtiyaç sahiplerine “ilk elden” ulaştırılmasına kadar her aşaması hassasiyetle uygulanmaktadır.”

Kıdık, yapılacak tek işlem “www 100bin tebessüm.org” internet adresine girip inceleyip kararı vermek olduğunu belirtti.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar