29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3746
EURO34.9687
ALTIN2325.5

Kuveyt Türk'ten 9 ayda 555 milyon lira net kar

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kuveyt Türk'ten 9 ayda 555 milyon lira net kar
Abone ol
Bankanın toplam aktifleri 54,6 milyar liraya, öz varlıkları ise 4,5 milyar liraya yükseldi

Kuveyt Türk Katılım Bankası, bu yılın 9 ayında 555 milyon lira net kar elde etti.

Kuveyt Türk'ün 9 aylık finansal sonuçlarına ilişkin açıklamaya göre, banka, bu yılın 9 ayında net karını 2016'nın aynı dönemine göre yüzde 26 artırarak 555 milyon TL'ye çıkardı.

Geliştirdiği inovatif ürün ve hizmetlerle sektörde ilkleri sunan Kuveyt Türk’ün topladığı fon büyüklüğü, 2016 sonuna göre yüzde 19,2 artışla 38 milyar TL olarak gerçekleşti. Bankanın kullandırdığı fon büyüklüğü ise yüzde 23,1 artışla 36,9 milyar TL’ye ulaştı. Kuveyt Türk’ün toplam aktifleri 54,6 milyar TL, öz varlıkları ise 4,5 milyar TL oldu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Kuveyt Türk Genel Müdürü Ufuk Uyan, kuruldukları günden bu yana katılım bankacılığı ilkelerinden, hizmet kalitelerinden ve sağlam bankacılık anlayışlarından ödün vermeden sundukları hizmetlerin kapsamını sürekli genişleterek çeşitlendirdiklerini bildirdi.

Bir yandan fiziksel şube ağlarını genişletirken, diğer yandan dijital bankacılık hizmetlerini çeşitlendirdiklerini belirten Uyan, operasyonel mükemmelleşme, dijitalleşme, otomatize edilmiş süreçler ve karar destek sistemleriyle verimlilik odaklarını artırdıklarını aktardı.

"Ekonomiye yastık altından 12,6 ton altın kazandırdık"

Ufuk Uyan, Kuveyt Türk olarak toplumun değişen finansal ihtiyaçlarına yönelik çözümler, müşteri deneyimini mükemmelleştiren inovatif ürün ve hizmetler geliştirdiklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Altın Günleri, Altına Altın Katılma Hesabı, Çeyrek Altın Hesabı, Altın Veren ATM gibi ürünlerimizle Türkiye'de bankacılık sektöründe ilklere imza atarak bugüne kadar yastık altından ekonomiye 12,6 tona yakın altın kazandırdık. Türkiye'de ilk kez altın veren ATM'yi biz sunduk. Şimdi de Altın EFT'yi hayata geçirmek için hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Yıl sonunda devreye almayı planladığımız bu sistemle altının elektronik transferine imkan sağlayacağız."

Kuveyt Türk'ün büyüme anlamında iyi bir ivme kazandığını vurgulayan Uyan, "Bankamız, tüm faaliyetlerinde ülke ekonomimize, müşterilerimize ve çalışanlarımıza katma değer sağlamayı hedefliyor. Her dönem olduğu gibi bu dönem de başarılı sonuçlar elde eden bankamız, katılım bankacılığı sektöründeki öncü konumunu pekiştiriyor, bankacılık sektöründeki konumunu ise güçlendirmeye devam ediyor." ifadelerini kullandı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar