20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5038
EURO34.7826
ALTIN2499.5

Küpesiz Hayvan kalmayacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Küpesiz Hayvan kalmayacak
Abone ol
Büyük ve küçükbaş hayvanların küpeleme işlemlerine uymayan hayvan yetiştiricilere cezai işlem uygulanacağı bildirildi.
Büyük ve küçükbaş hayvanların küpeleme işlemlerine uymayan hayvan yetiştiricilere cezai işlem uygulanacağı bildirildi.


Osmaniye Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Büyük ve küçükbaş hayvan yetiştiricilerinin Bakanlıkca uygulanmakta olan kayıt ve küpeleme kurallarına uyulması istendi.


Hayvan yetiştiricilerin mağdur olmamaları için gerekli işlemleri zamanında yaptırmaları, yetiştiricilerin her yaştaki kulak küpesiz büyükbaş ve küçükbaş hayvanlarını küpe taktırarak kayıt altına aldırmaları, küpesiz, veteriner sağlık raporsuz ve pasaportsuz hayvan satın almamaları istendi.


Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İbrahim Sağlam, yaptığı yazılı açıklamada;
“Bilindiği üzere büyükbaş hayvanlara kulak küpesi takma işlemi doğumdan itibaren en geç 20 gün içinde, küçükbaş hayvanlarda ise doğumundan 6 ay içerisinde yapılarak kayıt işlemleri gerçekleştirilmekteydi. Şartlara uymayan hayvanlara ise idari para cezası uygulandıktan sonra kulak küpesi takılmaktaydı.


25 Aralık 2013 tarihli Resmi Gazetede yapılan yönetmelik değişikline göre Sığır Cinsi her yaştaki kulak küpesiz veya kayıtsız büyükbaş hayvanların küpelenmesi ve Türkvet'e kayıt edilmesi işlemleri 30 Haziran 2014 tarihine kadar yapılabilecektir.
 

Koyun-Keçi türü her yaştaki kulak küpesiz veya kayıtsız küçükbaş hayvanların küpelenmesi ve Koyun Keçi Kayıt Sistemine kayıt edilmesi işlemleri ise 31.12.2014 tarihine kadar yapılabilecektir.


30 Haziran 2014 tarihinden sonra büyükbaş hayvanlara kulak küpesi takma işlemi, doğumundan itibaren en geç 20 gün içinde, 31.12.2014 tarihinden sonra ise küçükbaş hayvanlara kulak küpesi takma işlemi, doğumundan itibaren en geç 6 ay içinde uygulanacak ve sisteme kayıt edilecektir. Aksi halde idari para cezası uygulanacaktır.


Küpeleme ekipleri her işletmeyi sadece bir kez ziyaret edecek ve küpesiz tüm hayvanlara küpe takacaktır. Hayvanların küpeleme, kayıt ve alış-satış bildirim işlemlerinin 7 gün içinde İl ve İlçe Gıda,Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine yapılmadığı, işletmelere belgesiz hayvan nakillerinin yapıldığının tespiti halinde hayvan sahiplerine idari para cezası yaptırımı uygulanacaktır. Yetiştiricilerin mağdur olmaması için belirtilen tarihler arasında işletmelerinde bulunan küpesiz hayvanlarına küpe taktırmaları gerekmektedir.


Ayrıca tüm İl ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerimizdeki konu sorumlusu personeller kayıt ve küpeleme işlemleri ile ilgili olarak yetiştiricilere birebir eğitim verecek olup gerekli bilgilendirmeleri yapacaktır.”dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar