25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.4809
EURO34.9873
ALTIN2436.1

KOSGEB Müdürü Kandemir, CGC’yi ziaret etti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
KOSGEB Müdürü Kandemir, CGC’yi ziaret etti
Abone ol
Osmaniye KOSGEB İl Müdürü Nihat Kandemir, Cebelibereket Gazeteciler Cemiyeti’ni (CGC) ziyaret etti.

Osmaniye KOSGEB İl Müdürü Nihat Kandemir, Cebelibereket Gazeteciler Cemiyeti’ni (CGC) ziyaret etti.

CGC Başkanı, Akdeniz Gazeteciler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı, Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Cihangir, ziyarette yaptığı açıklamada, KOSGEB’in kobilere desteğinin önemli olduğunu belirtti.

Kobilerin desteklemelerle güç bulduğunu yatırımlarını geliştirmek için fırsat bulduklarını ifade eden Cihangir, “Kentimizde KOSGEB’in işletmelere verdiği desteklemeler bizleri mutlu ediyor.

Küçük işletmelerin devlet desteğini arkasında görmesi, onların daha büyük yatırımlara yapmasına vesile oluyor. Kentimizde de girişimcilere verilen desteği bir çok alanda görüyoruz. İstihdamı arttıracak, ülke ekonomisine destek verecek her çalışmanın arkasındayız. KOSGEB, esnaflarımız için büyük bir güçtür. Önemli olan bu kurumumuzun desteğini en iyi şekilde değerlendirmektir” şeklinde konuştu.

KOSGEB İl Müdürü Nihat Kandemir, KOBİ Gelişim Destek Programı'nın (KOBİGEL) yeni proje çağrısı kapsamında, imalat sanayi sektöründeki işletmelere, 1 milyon lira destek verileceğini söyledi. 

Üretim ve ihracatta teknoloji seviyesi yüksek, katma değerli ürünlerin ve kobilerin payının arttırılmasına yönelik projelerin desteklenmesinin hedeflendiğini belirten Kandemir, “KOSGEB’de yeni uygulamalar üzerinde çalışmalar yapılıyor. Girişimcilere yönelik büyük desteklerimiz oluyor. KOBİ’lere istihdamı arttırabilecek yatırımların artmasını istiyoruz. Bu anlamda imalat sanayisinde yapısal dönüşümün aktörü olacak kobilerin desteklenmesini amaçlıyoruz. Yeni destekleme programımız için başvurular 11 Eylül’de başlayacak. Destekleme konusunda detaylı bilgileri kurumumuzdan alınabilir” şeklinde konuştu.  

Kandemir, kentte girişimcilere teşviklerin özellikle bazı konularda adeta sağanak gibi aktığını söyleyebiliriz. 

Kandemir, “Desteklemeler bir taraftan iyidir, zira insanlarımız işyeri kurmaktadır. Kentimizde bu kadar çok girişimcilik desteklemelerinin olmasının birinci sebebi işsizlik oranının fazla olmasıdır. Bunda göç alması ve genç nüfusun fazla olmasının da etkileri var.

KOSGEB’in kobilere desteği daha çok imalata yönelik, istihdamın artmasında katkı sağlayacak, Türkiye’nin cari açığını kapatmaya yönelik işletmelere desteğimiz devam edecektir” ifadelerini kullandı.
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar