28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.334
EURO35.0886
ALTIN2296.2

Korkut Ata Aşıklar Kervanı başlıyor!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Korkut Ata Aşıklar Kervanı başlıyor!
Abone ol
Osmaniye Belediyesi’nin katkılarıyla geçtiğimiz yıl hayata geçirilen Türk Dünyası Korkut Ata Aşıklar Kervanı, bu yıl Osmaniye’den başlayıp 5 Türk Cumhuriyetini kapsayacak.

Osmaniye Belediyesi’nin katkılarıyla geçtiğimiz yıl hayata geçirilen Türk Dünyası Korkut Ata Aşıklar Kervanı, bu yıl Osmaniye’den başlayıp 5 Türk Cumhuriyetini kapsayacak.

Konuyla ilgili Osmaniye Gazeteciler Cemiyeti Gökhan Erkmen Toplantı Salonunda açıklama yapan Tertip Komitesi, 2017 yılındakinden daha kapsamlı bir Şölen yapacaklarını belirterek, program ile ilgili bilgilendirme yaptılar.

Komite adına açıklama yapan Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu (TDGF) Genel BaşkanıMenderes Demir  “Türk Dünyası Korkut Ata Aşıklar Kervanı programı, Türk Dünyası’nın Ata Babası olarak adlandırılan ve Türk Dünyası’nın tüm bölgelerinde bilinen Korkut Ata Geleneğinin Yaşatılması ve günümüz temsilcilerinin aynı sahnede yer alarak Aşıklık Kültürünün toplumlarımıza aktarılması maksadıyla yapılmaktadır.

Avrasya Kültür Sanat Derneği’nin öncülüğünde, Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara’nın destekleriyle Türkiye’den Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi, Amasya Üniversitesi, Osmaniye Gazeteciler Cemiyeti Derneği, Osmaniye Kültür Sanat Tarih Derneği, Osmaniye Okçular Kulübü, Osmaniye Folklor Araştırma Derneği, OSEV, Osmaniye ORT Televizyonu’nun proje ortağı olduğu, KKTC- Genç Tv, Paşa Köy ve Vadili Belediyeleri, Azerbaycan’dan Azerbaycan Kültür Bakanlığı, Azerbaycan Aşıklar Birliği katkısı. Kazakistan’dan Al Farabi Üniversitesi ile Kazakistan Türk Medeniyetleri Vakfı’nın Proje Ortağı olduğu, Kırgızistan’dan ise Kırgızistan Türkiye Manas Üniversitesi ile Han Tenğrı Vakfı’nın destek verdiği programlar, Osmaniye’den başlıyor” dedi.

29 Eylül 2018 Tarihinde Osmaniye Cumhuriyet Meydanı’nda yapılacak olan Korkut Ata Aşıklar Şöleni’ne Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkmenistan, Kerkük başta olmak üzere KKTC, Afganistan ile Tataristan ve Makedonya’dan sanatçıların katılacağını ifade eden Demir, “Muhteşem bir Türk Kültürü Şovu olacak olan Şölenin, halkımız tarafından büyük ilgi ve Alakayla karşılanması bekleniyor.

Osmaniye programından sonra; Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde bu programlar hayata geçirilecek” şeklinde konuştu.
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar