28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3282
EURO35.0838
ALTIN2297.4

Kışla travertenleri ve Makmusa Şelalesi'ne Gezi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kışla travertenleri ve Makmusa Şelalesi'ne Gezi
Abone ol
Osmaniyeli Doğaseverler, Adana ve Hatay'ın Dörtyol İlçesinden gelen katılımcılarla beraber, Amanos dağları eteklerinde bulunan Kışla travertenleri ve Makmusa şelalesine doğa gezisi düzenlendi.

Osmaniyeli Doğaseverler, Adana ve Hatay'ın Dörtyol İlçesinden gelen katılımcılarla beraber, Amanos dağları eteklerinde bulunan Kışla travertenleri ve Makmusa şelalesine doğa gezisi düzenlendi.

İklim değişikliği haftası etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen gezi programına, aralarında 91 yaşındaki Kore Gazisi Kadir Tekin'in de bulunduğu 70 kişi katılım gösterdi.

Toplamda 25 bin adım ve 15 kilometre toprak yolda yürüyüş yapan ekip, Makmusa Şelalesinde dev Türk Bayrağı önünde İstiklal Marşı ve 100 yıl marşı okundular. 

Osmaniye Doğa Yürüyüşçüleri (ODOY)  Lideri Osman Demirkaynak, kent merkezine yaklaşık 20 kilometre uzaklıktaki Cebel yaylası, Makmusa Şelalesi parkurunun, yaşlısından gencine bir çok yaş aralığı ile renkli bir görüntü verdiğini söyledi. Demirkaynak, "Doğa güzellikleri ve yeşil deyince akla ilk gelen Doğu Karadeniz bölgesiyle geliyor. Buna karşılık Amanoslara'da ilgi gün geçtikçe artıyor.

Gittiğimiz yeleri tanıtıyor, spor yapıyor, tanıtım filmlerini çekiyor ve çevre temizliği yapıyoruz. Gezi sonrasında su oyunları ve müzik eşliğinde piknik yapıldıktan sonra Hayvan Hakları Federasyonu'nun "Tohumdan Yuvaya" projesi kapsamında 4 adet 'şadoks meyvesi' fidanını muhtelif alanlara diktik. Kore gazimiz Kadir amca bu parkurlarda yürüyorsa, Herkes doğa yürüyüşü yapabilir." dedi. 

Hayvan Hakları Federasyonu Osmaniye İl Temsilcisi Veteriner Hekim Ali Laçinbala ise şöyle konuştu: "iklimi değiştirme, sen değiş dedik. 3,5 veya 10 kilometrelik parkurlarda bisiklet sürelim veya yürüyelim.  Tohumdan yuvaya projesi kapsamında fidanlarımızı dikeceğiz. Bu fidanların büyüyerek kuşlara ve diğer yaban hayvanlara meyve olacak yuva olacak alanlara dikim işlemini yapacağız.  Yürüyen insanları görmek bizleri mutlu ediyor. Çünkü iklimimize sahip çıkmalıyız. Doğamıza sahip çıkmalıyız."

Ekibin en yaşlı üyesi olan Kore Gazisi Kadir Tekin ise 1950 yılında Mersin'de Tugay komutanının şoförüyken firar edip Kore'ye gönüllü gittiğini, 19 ay Kore'de savaştığını belirterek, okuduğu şiir ve türkülerle Amanos dağlarında sesi yankılandı. Katılımcılar, çevre temizliği yaptıktan sonra etkinliği sonlandırdılar. 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar