28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.358
EURO35.1472
ALTIN2304.0

Kesilen dili ameliyatla dikildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kesilen dili ameliyatla dikildi
Abone ol
Osmaniye'de otomobil çarpması sonucu kafa travması geçiren sokak köpeğinin kesilen dili ameliyatla dikildi, göz çevresinde oluşan kanama ise alkolle temizlenip ağrı kesici ve antibiyotik tedavisi uygulandı.

Osmaniye'de otomobil çarpması sonucu kafa travması geçiren sokak köpeğinin kesilen dili ameliyatla dikildi, göz çevresinde oluşan kanama ise alkolle temizlenip ağrı kesici ve antibiyotik tedavisi uygulandı.

Musa Şahin Bulvarı üzerinde, önceki gün sabahın erken saatlerinde otomobilin çarptığı köpeği gören vatandaşlar yardım için bölgeye koştu.

Bu sırada, bisikletiyle işe giden Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) İl Temsilcisi Veteriner Hekim Ali Laçinbala, korkmuş ve acı içerisinde kıvranan köpeğe yaklaşıp sakinleştirdikten sonra Osmaniye Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekiplerine haber verdi.



Araca alınan yaralı köpek, tedavisi için Karakız Görüntüleme Merkezine getirildi.

Burada, röntgen filmi çekilen köpeğin ağzındaki kanamanın dildeki 1,5 santimlik kesiden kaynaklandığı belirlendi.

Ameliyata alınan dişi sokak köpeği, emliebilir Mikro cerrahi ipliği ile kesik dokuyu dikerek kanama durduruldu.

Kafa travmasına rastlanılmayan köpeğin tedavisine Belediye hayvan Barınağı Rehabilite Merkezinde devam edileceği, şuan ki sağlık durumunun ise iyi olduğu öğrenildi.

HAYTAP İl Temsilcisi Veteriner Hekim Ali Laçinbala, bisiklete işe giderken vatandaşların bir köpeğin etrafında toplandığını fark ettiğini belirterek, "Hiç düşünmeden durdum ve köpeğe yaklaşmaya çalıştım. Tüm sokak hayvanlarında olduğu gibi sadece sevgiye aç olan bu acılı canımızı yakalayabildim ve belediye ekiplerine haber verdim.

Olay yerine gelen ekiplerle Kara kız görüntüleme merkezine götürdüğümüz sokak canımızda yaptığımız ilk muayenede ağzındaki kanamanın kaynağının dilinin arka yüzeyindeki 1,5 santimlik bir kesikten kaynaklı olduğunu tespit ettim. Emliebilir Mikrocerrahi ipliği kesik dokuyu dikerek olay yerindeki kanamayı durdurdum.

Göz çevresindeki kanama bölgesini alkolle temizlediğimde sadece yüzeysel bir kanama olduğunu fark ettim. Çekmiş olduğumuz röntgende kafa kemiğinde kırığa rastlamadık. Vitamin, mineral takviyesi, ağrı kesici ve antibiyotik tedavisine başladığımız dişi köpeğimizi Osmaniye Belediyesi ekiplerine teslim ettik. Tedavisini rehabilite merkezinde devam etikten sonra overeakomi operasyonundan sonra işaretlenip sahiplenen olmazsa alındığı ortama bırakılacaktır." dedi.

Ali Laçinbala, havaların sıcak olmasıyla birlikte sürücülerin dikkatlerinin dağıldığına dikkat çekerek, şöyle devam etti: "Siz sürücülerimizden istirhamım; biraz daha dikkat edelim. Yayalara, bisikletlilere veya bu tip sokak canlarına zarar verebilirsiniz. Hiç birimiz kazaya karışmak istemeyiz. Oldu ya bu tip bir durumla karşılaştınız; yerel yönetimlere haber verirseniz ivedi bir şekilde belediye ekiplerinin geldiğini göreceksiniz. Bu canları görmezden gelmeyin. Hep beraber bu canları koruyalım,yaşatalım. Yaşam ellerinizde."


 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar