29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3712
EURO34.9785
ALTIN2325.5

Kent Müzesi'ne 4 yılda 750 bin ziyaretçi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kent Müzesi'ne 4 yılda 750 bin ziyaretçi
Abone ol
Osmaniye Belediyesi tarafından yapımı tamamlanarak 6 Nisan 2013 tarihinde hizmete açılan Kent Müzesi'ni bugüne kadar yaklaşık 750 bin kişi ziyaret etti.

Osmaniye Belediyesi tarafından yapımı tamamlanarak 6 Nisan 2013 tarihinde hizmete açılan Kent Müzesi'ni bugüne kadar yaklaşık 750 bin kişi ziyaret etti.

Kurulan arasta çarşısında, Osmaniye’de unutulmaya yüz tutmuş meslekler ve bu mesleklerde kullanılan malzemeleri anlatan odalardan kaşıkçılık, semercilik, halıcılık, terzi, demircilik, nalbant, kuyumculuk gibi zanaatların nasıl yapıldığı konusu anlatılırken, Yedi Ocak Diorama bölümünde ise Fransızların Osmaniye’yi işgali ve kurtuluş savaşı konusu 3 boyutlu ve sesli canlandırmalarla anlatılmakta.

Müze Görevlisi Eşe Erat, Osmaniye Kent Müzesi olarak yapılan binanın, Osmaniye'nin sosyal hayatında önemli bir yeri olan ve 1960'lı yıllarda ailelerin dinlendikleri çamlık aile çay bahçesi sonraları belediye sosyal tesisi ve düğün salonu olarak hizmet veren yer olduğunu belirterek, "50-60 yaş üzeri Osmaniyelinin bu mekanda birçok anıları vardır.

Osmaniyeli için önemli olan bu mekanı anılarıyla gelecek kuşaklara aktarmak, anıları tazelemek ve onları geçmişe yolculuğa çıkarmak için Belediye Meclisinin kararıyla Kent Müzesi olarak düzenlenmiştir.

Osmaniye Kent Müzesi çevre düzenlemesi, dış cephe taş kaplama, mukarnas kapı girişi, Selçuklu Devletinin güç sembolü; çift başlı kartalı, arasta çarşısı, kent dükkanı, kent arşivi, Çınarlı kahve, Şor odası, geçmişten günümüze Osmaniye tarihi, yedi ocak diaroma, eğitim atölyesi gibi bölümlerin yer aldığı ve Osmaniye'mizi tüm yönleriyle anlatan bir mekandır." dedi.

Detaylı bir çalışmayı gerektiren sergilenecek ürünlerin temini için öncelikle bağış kampanyası başlattıldığını kaydeden Erat, "Kampanya ile Osmaniyelerinin elinde bulunan ve Osmaniye tarihine ve kültürüne ışık tutacak önemli objeler ve belgeler müzemizdeki yerini aldı. Müzemizde sergilenen 2000'e yakın eserin birçoğu Osmaniye halkı tarafından bağışlanmıştır. Bunun yanı sıra özellikle canlandırmalarda kullanılan objelerin gerçeği yansıtması için ilgili kişilerden satın alma yoluyla da objeler temin edilmiştir." diye bilgi verdi.

Osmaniyelilerin anılarını abideleştirerek, geçmişten bugüne ve bugünden geleceğe köprü kurmanın amaçladığını kaydeden Erat şunları kaydetti: "Müzenin girişinden itibaren tarih ve kültürün sentezlendiği bir mekâna girmenin heyecanını yaşayan ziyaretçilerimiz; 'ben bunları biliyorum1 veya 'dedemden, ninemden duymuştum' diyerek anılarını tazelemekte ve tarihin kendisi ile buluşmaktadırlar. 6 Nisan 2013 yılında faaliyete geçen Kent Müzemize, Osmaniye halkının, çevre il ve ilçelerden gelen ziyaretçilerin ilgisi oldukça yoğundur.

Her gün yüzlerce kişi Kent Müzesini ziyaret ediyor ve tebriklerini Osmaniye'nin Milliyetçi Belediye Başkanı Kadir Kara Beyefendiye iletiyorlar. Dört yıllık sürede yedi yüz elli bin'e yakın kişi müzemizi ziyaret etmiştir.

Yurt dışından da birçok ziyaretçiyi ağırlayan müzemiz Osmaniye'mizin tanıtımına büyük katkı sağlamaktadır. Osmaniye Belediyesi tarafından yapılarak hizmete açılan Kent Müzesi, şehrimizin, tarihi ve kültürel zenginliklerinin yaşatılması ve geleceğe taşınması, turizm alanında tanıtılması ve turizmde bir marka değer haline getirebilmesi için şehrimiz adına önemli bir adımdır"


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar