19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5741
EURO34.6794
ALTIN2501.8

Kaya, “Camiler ve din görevlileri Haftası”nı kutladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kaya, “Camiler ve din görevlileri Haftası”nı kutladı
Abone ol
Ak Parti Osmaniye Milletvekili İsmail Kaya, “Camiler ve din Görevlileri Haftası nedeniyle basın açıklaması yaptı.

Ak Parti Osmaniye Milletvekili İsmail Kaya, “Camiler ve din Görevlileri Haftası nedeniyle basın açıklaması yaptı.

Hafta dolayısıyla Camiler ve Din görevlilerinin önemine değinen Milletvekili Kaya, “Camiler ve din Görevlileri Haftası”nı kutladı.

Osmaniye Milletvekili Kaya, kutlama mesajında şu görüşlere yer verdi:

“Camiler, Vatan, millet sevgisinin, şehitlik ve gazilik duygusunun beslendiği, çalışma azminin işlendiği, anne ve babaya hürmetin, güzel ahlakın öğretildiği, irfan yuvalarıdır. Müslüman beldelerimizin mührüdür. Cennet vatanımızın manevi tapularıdır. Birlik ve beraberliğimizin ilham kaynağıdır. Camiler ve minarelerimizde okunan salalar, ezanlar bağımsızlığımızın en güzel ilham kaynağıdır.

İslam’ın ilk yıllarında Hz. Peygamber’in bizzat temellerini attığı Mescid-i Nebî daha sonra İslam beldelerinde kurulan camiler için örnek olmuş, böylece cami ilimle olan kuvvetli bağını sürdürmüştür. Camilerimizin ana mekânında, toplumun yaygın din eğitimine yönelik hutbe, vaaz, sohbet, cami dersleri, Kur’an eğitimleri icra edilmiştir.

Camilerimiz, İslam tarihi ve medeniyetindeki yeri ve önemi göz önünde bulundurulmalı, camilerin ilim, bilgi ve birlik mekânı olduğuna dikkat çekilmeli, insanlar caminin manevi ikliminde buluşmaya davet edilmeli, camiyi dînî, ilmî ve toplumsal yönü ile hayatın merkezine taşımanın önemi üzerinde durulmalıdır. Böylece camilerimizin tarihte yüklendikleri misyonun tekrar canlandırılmasına katkı sağlanacaktır.

Bu vesile ile “Camilerimiz ve Din Görevlilerimiz Haftası’nı tebrik ediyor, ahirete irtihal eden din görevlilerimize Yüce Allah’tan rahmet diliyor; hayatta olanlara sıhhat ve afiyet içerisinde daha nice hizmetler nasip etmesini niyaz ediyorum.”


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar