29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.367
EURO35.1344
ALTIN2324.4

Kansere, açılan resim sergisi ile dikkat çekildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kansere, açılan resim sergisi ile dikkat çekildi
Abone ol
Sağlık Bakanlığı ve Dünya Sağlık Örgütü işbirliğinde, 4 Şubat Dünya Kanser Günü etkinlikleri kapsamında, erken teşhisin önemini vurgulamak ve bu konuda farkındalık oluşturmak amacıyla, ülkedeki farklı hastanelerde

Sağlık Bakanlığı ve Dünya Sağlık Örgütü işbirliğinde, 4 Şubat Dünya Kanser Günü etkinlikleri kapsamında, erken teşhisin önemini vurgulamak ve bu konuda farkındalık oluşturmak amacıyla, ülkedeki farklı hastanelerde tedavi görerek sağlığına kavuşan kahramanların hayat hikayeleri ve fotoğraflarından oluşan resim sergisi Osmaniye Park 328 Alışveriş Merkezinde açıldı.

Açılan programına, İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Öznavruz, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Mehmet Bahar, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Op. Dr. Cem Güney Bülbüloğlu, Destek Hizmetleri Başkanı Hamza Tor, Başkan Yardımcıları, Birim Amirleri ve Sağlık Müdürlüğü personelleri katıldı.

Sergiyi gezen İl Sağlık Müdürü Öznavruz, günümüzde kanser hastalığının, hem dünya hem de Türkiye için ölüm nedenleri arasında ikinci sırada yer almakta olduğunu belirterek, "Dünya genelinde yaklaşık her 6 ölümden biri, ülkemizde ise her 5 ölümden biri kanser nedeniyle gerçekleşmektedir." dedi. 

Dünya Sağlık Örgütü tarafınca taranması önerilen; meme, kalın bağırsak ve rahim ağzı kanserleri için, toplumun kaynaklarına ve hastalık yüküne uygun olarak tarama programları yürütülmekte olduğunu kaydeden Öznavruz, "Ülke genelinde kanser taramaları; Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezleri (KETEM) , Toplum Sağlığı Merkezleri (TSM), Sağlıklı Hayat Merkezleri (SHM) ve Aile Sağlığı Merkezleri (ASM) de ücretsiz olarak yapılmaktadır. Erken teşhiste en önemli faktör, kişinin bu konuda bilinçlendirilmesidir." diye bilgi verdi. Dr. Öznavruz, erken tanı konmuş ve uygun şekilde tedavi edilmiş birçok kanserin iyileşme olasılığının yüksek olduğunu sözlerine ekledi. 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar