20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5038
EURO34.7826
ALTIN2499.5

Kan bağışçılarına madalya ve plaket!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kan bağışçılarına madalya ve plaket!
Abone ol

Osmaniye'de, Kızılay Haftası sebebiyle düzenlenen törende, Kızılay'a evini bağışlayan Hayriye Görnü ile nakdi bağışta bulunan Ali Kaya teşekkür plaketi kan bağışçılarına  ise madalya takdim edildi.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki törende, bağışçılara belge ve madalyaları, törende Cumhuriyet Başsavcısı Ali İrfan Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, İl Göç İdaresi Müdürü Mustafa Cengiz Bilen ve Albaraka Türk Katılım Bankası Müdürü Hasan Hüseyin Önal tarafından verildi.

Türk Kızılayı Osmaniye Şube Başkanı İsmet İpek, her yıl 29 Ekim - 4 Kasım tarihleri arasında kutlanan Kızılay Haftasının bu yıl da coşkuyla kutlandığını belirterek, 1868 yılında kurulan ve uzun zaman 'Hilaliahmer' adıyla tanınan Türk kızılayının 149 yıllık temiz mazisi, gönüllüler tarafından kurulan 700 civarındaki şubesi ile Türkiye’nin en eski ve en yaygın derneği olan Kızılay’ın bir “İyilik Çınarı” olduğunu söyledi. 

İsmet İpek yaptığı açıklamada şöyle dedi: "Osmaniye’de, Adana, Antalya ve Edirne illerinde de müftü olarak görev yapan merhum Bestami Aksu tarafından 1945 yılında kurulan Şubemiz Osmaniye’nin en eski derneğidir. Görev aldığımız 2006 yılından sonra yönetimimizin başarılı çalışmaları ile Şubemiz gayrimenkul bağışları ile güçlendi.

Eskiden sadece hizmet binamızın Hazine ile müşterek hissedarı iken şimdi bağışlanan 5 apartman dairesi ile gelir seviyemiz yükseldi. Özellikle Osmaniye’deki yazılı basının, Osmaniyem Radyo Televizyonu’nun ve sosyal medyanın sayesinde Şubemiz daha çok tanınan bir dernek haline geldi.  Suriyeliler için şehir içindeki Kızılay Hizmet Merkezi ve Cevdetiye’deki temsilciliğimizin Suriyeli her aile ferdine verdiği “Kızılay kart” ile Kızılay daha tanınan bir hale geldi.

Kızılay TIR'larıyla başlattığımız kan bağışı kampanyaları yerine Belediye Başkanımız tarafından Cumhuriyet meydanında tahsis edilen yerde Tosyalı Holding’in yaptırdığı Kızılay evinde mesai saatleri içindeki kan bağışı kampanyaları ile daha düzenli hale geldi" Şube Başkanı İpek, Kızılay Haftası sebebiyle hafta boyunca her gün değişik okullarda seminer vereceklerini sözlerine ekledi. 

GURURLUYUZ!!!
Ülke çapında kutlanan Kızılay Haftası ile ilgili olarak beğenilen fotoğrafların Kızılay Genel merkezi ana sayfasında yayınlanması bir Kızılay geleneği olduğunu söyleyen Şube Başkanı İsmet İpek açıklamasında bir gururu paylaşmak istediğini belirterek, "Bu yıl kutlamaların başladığı ilk güne ait Kızılay Genel Merkezimizin ana sayfasında paylaşılan 11 fotoğraftan 3'ü resim olmak üzere 4 adedi şubemize aittir. Bu da bize gurur vermiştir." dedi. 
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar