23 Nisan, 2024, Salı
DOLAR32.5695
EURO34.6997
ALTIN2411.2

Kadın adaylar CGC’yi ziyaret etti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kadın adaylar CGC’yi ziyaret etti
Abone ol
Osmaniye’de kadın belediye başkan aday adayı ve muhtar adayları “5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü” dolayısıyla Cebelibereket Gazeteciler Cemiyeti’ni (CGC) ziyaret etti.

Osmaniye’de kadın belediye başkan aday adayı ve muhtar adayları “5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü” dolayısıyla Cebelibereket Gazeteciler Cemiyeti’ni (CGC) ziyaret etti.

Ziyarette kadınlar adına açıklamada yapan AK Parti Osmaniye Belediye Başkan Aday Adayı Berna Banu Başlamış Asker, 84 yıl önce TBMM’de kadına seçme ve seçilme hakkının verildiğini anımsattı.

Türk Kadınının kendilerine seçme ve seçilme hakkının verilmesini sağlayan Mustafa Kemal Atatürk’e minnettar olduğunu ifade eden Asker, şunları kaydetti:
“Atatürk, her daim kadın ve erkek eşitliği ilkesini ortaya koymuştur. Siyasal hayata katılımda kadınların önüne konulan engellerin ortadan kaldırılması ve kadınların siyasi hayatın figüranları değil, karar verici mercileri olarak aktif rol üstlenmelerinin yolu açılmalıdır. Kadın iyi bir anne, iyi bir eş, iyi bir arkadaş, merhamet timsali, şefkat abidesi ve hepsinden önemlisi Allah’ın en güzel şekilde yarattığı güzel, zarif, nazik bir kul ve insandır. Dünyanın güzelleşmesi barış ve huzur ortamının oluşması için bir kadının merhametine ve şefkatine ihtiyaç vardır.

Asker, Osmaniye’de mahalli idareler seçiminde kadınların 1 belediye başkan aday adayı, 10 mahalle muhtar adayı bulunduğunu söyledi.

Arkadaşlarına güvendiğini dile getiren Asker, “Kadınlarımıza seçme ve seçilme hakkının verilişinin 84’üncü yıl dönümünde millet, vatan, bayrak, devlet ve bağımsızlık için canlarını ortaya koyan vatansever kadınlarımıza Allah’tan rahmet diliyoruz. Mazlum coğrafyalarda, zor hayat koşullarında hayatını sürdürmek zorunda kalan kadınları, anneleri sevgiyle selamlıyoruz” diye konuştu.

CGC Başkanı, Akdeniz Gazeteciler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ali Cihangir, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek cemiyet, federasyon ve konfederasyon çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Cihangir, kadın belediye başkanı aday adayı ve muhtar adaylarına çalışmalarında başarı diledi.
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar