24 Nisan, 2024, Çarşamba
DOLAR32.5363
EURO34.7929
ALTIN2424.7

Jandarma’ya “Evlilik öncesi” eğitim programı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Jandarma’ya “Evlilik öncesi” eğitim programı
Abone ol
Osmaniye İl Jandarma Komutanlığı’nda Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından " Evlilik Öncesi Eğitim, Madde Bağımlılığı ve Teknoloji Bağımlılığı” konulu eğitim verildi.

Osmaniye İl Jandarma Komutanlığı’nda Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından " Evlilik Öncesi Eğitim, Madde Bağımlılığı ve Teknoloji Bağımlılığı” konulu eğitim verildi.

Osmaniye Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Eğitim Birimi Personellerince Aile Eğitim Programı (AEP) kapsamında İl Jandarma Komutanlığında “Evlilik Öncesi Eğitim, Madde Bağımlılığı ve Teknoloji Bağımlılığı” Konulu Eğitim programı düzenlendi.

Eğitim Birimi Personellerinden Sosyolog Kübra Akkaş, Teknoloji Bağımlılığı hakkında eğitim vererek; “Ailede çocukların, gençlerin ve yetişkinlerin uzun saatler meşgul olduğu cep telefonu, tablet, televizyon, elektronik oyunlar çağımızın kaçınılmaz zorunlulukları gibi gözükse de yarattığı bağımlılıkla birlikte birçok sorunu beraberinde getiriyor. Bu noktada teknolojinin doğru kullanımının insanlara anlatılması gerektiği, teknolojik ürünlerin ve internetin sağlıklı kullanımının nasıl olması gerektiği önem kazanıyor. Bu sebeple İl Müdürlüğümüzce okullarda verilen aile eğitimlerinde ebeveynlere teknoloji bağımlılığının nedenleri, bağımlı insanın özellikleri, bağımlılık oluşmasını önlemek için neler yapılması gerektiği ve bu konuda sorun yaşayan ailelere nasıl hareket etmesi gerektiği yönünde bilgilendirmeler yapılmıştır.” dedi.

Sosyolog Ayşe Boston ise, Madde Bağımlılığı hakkında eğitim vererek  “Bağımlılık deyince birçok insanın aklına alkol ya da madde bağımlılığı geliyor. Ama aslında bağımlılık davranışsal bağımlılıkta olabiliyor. Yani internet bağımlılığı, kumar bağımlılığı, cinsel bağımlılıkları gibi birçok bağımlılık var aslında. Bağımlılık aslında insanın kendine zarar verdiği halde bırakmak istemesine rağmen bir takım davranışlardan kendisini alamaması. Bunu yapmadan önce bir heyecan, absürt sonra yaptığında bazen suçluluk, suçluluk olmayabilir tabi bir süre sonrada eğer bu maddeyse tolerans gösterebiliyor.” İfadelerini kullandı.

Ayrıca Evlilik Öncesi hakkında da, “Bireyler evlenmeden önce kendilerini tanımalıdır; Ben kimim? Zayıf ve güçlü taraflarım neler? Korkularım hayallerim var mı? Sorunlarını kendilerine sormalıdır. Daha sonra nasıl birini istediğini kendine sorup, adayın geçmişine, ailesi ve çevresiyle ilişkilerine bakarak dahası direk gözlemleyerek aklı ve mantığı ön plana alıp seçimlerini yapmalıdırlar.” Şeklinde bilgilendirme yapıldı.

Eğitim programı askeri personeller ile karşılıklı soru-cevaplar ardından sona erdi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar