19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5981
EURO34.8121
ALTIN2508.9

İŞKUR'dan istihdam edilen kurumlara ziyaret

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İŞKUR'dan istihdam edilen kurumlara ziyaret
Abone ol
İstihdam seferberliği kapsamında Osmaniye Çalışma ve İş Kurumu tarafından  istihdam garantili  işbaşı eğitim programları devam ediyor.

İstihdam seferberliği kapsamında Osmaniye Çalışma ve İş Kurumu tarafından  istihdam garantili  işbaşı eğitim programları devam ediyor.

İŞKUR’un istihdam seferberliği 2019 yılı kapsamındaki işyerleri ziyaretlerinde; Biteks, Bulut tekstil ve Ferra filtre işyerlerine ziyaretler gerçekleştirdi.

Osmaniye Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren Bitesk tekstil işletmesi, İŞKUR İl Müdür Yardımcısı Yunus Emre Akalın tarafından ziyaret edildi.



Sözkonusu işletmede “iplik eğirme operatörü” mesleğinde 16 kişi ile işbaşı eğitim programı başlatıldı.

İstihdam Garantili İşbaşı Eğitim Protokolü ile İplik Eğirme Operatörü mesleğinde çalışanların tecrübe kazanacağı istihdam garantili programın 6 ay süreceği belirtildi.

Ziyaretlerin ikinci durağı, Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren Bulut Tekstil işletmesi oldu. 

İşkur İl müdür yardımcısı Yunus Emre Akalın, bu iş yerinde 2’si engelli olmak üzere toplam 40 kişi ile başlatılan programın 6 ay boyunca devam edeceği belirtildi.

Organize Sanayi Bölgesindeki bir başka  işyeri ziyareti ise Ferra Filtre’ye yapıldı.



Bu işyerinde “filtre imal işçisi” olarak 28 kişinin işbaşı eğitim programı kapsamında işe başladığı,  çalışanların tecrübe kazanacağı istihdam garantili programın 6 ay süreceği kaydedildi.

En az 2 sigortalı çalışanı olan özel sektör işyerlerinde uygulanan programda İŞKUR olarak katılımcıya net asgari ücret düzeyinde cep harçlığı verileceği, iş kazası ve meslek hastalığı sigorta primi ile genel sağlık sigortası primlerinin giderlerinin ödeneceği belirtildi.

Ziyaretler sırasında işyerinde işe başlayanlar ile işletme sahipleri de bilgilendirildi.

Gerçekleşen ziyaretlere İŞKUR İl müdür Yardımcısı Yunus Emre Akalın ile birlikte iş ve meslek danışmanı Hatice Öztürk’te katıldı. 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar