19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.6283
EURO35.363
ALTIN2501.7

İl Su Yönetimi Koordinasyon Kurulu Toplandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İl Su Yönetimi Koordinasyon Kurulu Toplandı
Abone ol
Osmaniye İl Su Yönetimi Koordinasyon Kurulu Toplantısı Vali Kerem Al Başkanlığında Valilik Ahmet Cevdet Paşa Toplantı Salonunda yapıldı.
Osmaniye İl Su Yönetimi Koordinasyon Kurulu Toplantısı Vali Kerem Al Başkanlığında Valilik Ahmet Cevdet Paşa Toplantı Salonunda yapıldı.

Toplantıya Belediye Başkanı Kadir Kara, İlçe Kaymakamları, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, Kamu Kurum ve Kuruluşları, İl Müdürleri, İlçe ve Belde Belediye Başkanları katıldı.

Toplantı, DSİ 64. Şube Müdürü Hasan Murat Poyraz'ın Osmaniye ili Ceyhan Havzasında taşkın koruma-önleme faaliyetleri, yapılan çalışmalar, aksaklıklar, müdahaleler ve koordinasyona yönelik alınacak tedbirler konulu sunumuyla başladı.

Osmaniye merkez ve ilçelerinde tamamlanan ve yapımı devam eden dere ıslah çalışmaları hakkında detaylı bilgi veren Şube Müdürü Poyraz, bazı derelerde kamulaştırma sorunu nedeniyle ıslah çalışmaları yapılamadığını, kamulaştırma sorunu çözülür çözülmez çalışmaların başlayacağını kaydetti.

Toplantının devamında Osmaniye Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Fatih Güvercin Ceyhan Havza Koruma Eylem Planı iş takvimi ve takip tablosu veri girişleri hakkında bir sunum yaptı. Osmaniye’nin korunan alanları olan Karatepe Aslantaş Milli Parkı, Kastabala Vadisi, Çiftmazı Tabiat Parkı ve Zorkun Yaylası Yaban Hayatı Geliştirme Sahasına tamamlanmış olan ve halen devam eden yatırımlardan söz eden Fatih Güvercin sunumunun devamında yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Daha sonra söz alan Osmaniye Orman İşletme Müdürü Ferdi Özer ise Ceyhan Havza Koruma Eylem Planı iş takvimi ve takip tablosu veri girişleri hakkında bilgi verdi. İlde orman varlığının yüzde 48 olduğunu ifade eden Özer, dünya ortalamasının yüzde 30, Türkiye ortalamasının ise yüzde 27 olduğu düşünüldüğünde, orman varlığının yüksek bir oran olduğunu ifade etti. Özer, orman varlığını artırmak için yapılan çalışmaların devam ettiğini de sözlerine ekledi.

Su taşkını ıslah ve erozyon kontrolü uygulama projelerinden de söz eden Özer gelir getirici tür ağaçlandırma projeleri hakkında da bilgi verdi. Osmaniye Orman İşletme Müdürü Ferdi Özer son olarak ağaçlandırma çalışmalarından da söz ederek 229 Bin 707 adet fidan dikildiğini 2016 yılı sonunda dikilen fidan sayısının 404 Bin olmasını planladıklarını söyledi. Toplantının son bölümünde Mayıs ayında yapılan Osmaniye İl Su Yönetimi Koordinasyon Kurulu Toplantısında alınan kararlar değerlendirildi.

Görüş ve önerilerin dile getirildiği toplantının sonunda konuşan Vali Kerem Al, sorunların sağlıklı bir şekilde tespit edilmesi gerektiğini ifade ederek çözülebilecek sorunların ivedilikle çözülmesi, çözümü sağlanamayan sorunların ise gerekli çözüm önerileri ile birlikte raporlanmasının ve ilgili Bakanlıklara iletilmesinin önemli olduğunu kaydetti.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar