26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.532
EURO35.0123
ALTIN2437.9

İl Müftüsü Tahiroğlu görevi devraldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İl Müftüsü Tahiroğlu görevi devraldı
Abone ol
Osmaniye İl Müftülüğüne atanan Ali Rıza Tahiroğlu, düzenlenen devir teslim töreni ile görevine başladı.
Osmaniye İl Müftülüğüne atanan Ali Rıza Tahiroğlu, düzenlenen devir teslim töreni ile görevine başladı.

Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) toplantı salonunda düzenlenen törene Vali Kerem Al, Belediye Başkan Vekili Bünyamin Kılıçkıran, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Türk, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Metin Düz, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, Adana İl Müftüsü Hasan Çınar, Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik, Hatay İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu, Kahramanmaraş İl Müftüsü Celal Sürgeç, Kilis İl Müftüsü Mahmut Karatepe, Niğde İl Müftüsü Alaattin Gürpınar, Şanlıurfa İl Müftüsü İhsan Açık,  kamu kurum ve kuruluşları müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.
 
Merkez Fetih Camii imam hatibi Mahmut Durmuş tarafından okunan Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan törenin devamında Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik konuşma yaptı. Gaziantep Müftüsü Çelik, güzel bir vesile ile Osmaniye’de bulunmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek, “Bugün burada bir araya geldik, tanıştık ve konuştuk. Kültürümüzü, medeniyetimizi ve toplumumuzu konuşarak imar ediyoruz. Tanışmaya, konuşmaya ihtiyacımız var. Birbirimizi fark etmeye, dualaşmaya ihtiyacımız var. Böyle güzel bir merasim için Sayın Valimize teşekkür ediyorum. Başlangıçlar önemlidir, hangi sinerji ile başlanırsa inşallah öyle devam eder” diye konuştu. Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik, Osmaniye’nin yeni müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu’na yeni görevinde başarılar dileyerek sözlerine son verdi.
 
Törenin devamında Müftü Vekili Abdülhamit Öveç, yeni Müftü Ali Rıza Tahiroğlu’na hayırlı ve bereketli hizmetler yapması temennisi ile cübbe ve sarığını giydirdi.
 
Osmaniye Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu ise “Yüce dinimiz İslam’a, bu cennet vatanımıza, asil milletimize ve şehitler diyarı Osmaniye’mize hizmet etme şerefini bana lütfeden Rabbimize sonsuz hamd-ü senalar olsun” diyerek başladığı konuşmasına şöyle devam etti, “Beni bu şerefli ve bir o kadar da mesuliyeti ağır olan Osmaniye İl Müftülüğüne atayan başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Beyefendiye, Sayın Başbakanımıza, Sayın Devlet Bakanımıza, Sayın Diyanet İşleri Başkanımıza ve bana güven duyan herkese saygılarımı arz ediyorum” dedi. Sözlerinin devamında görevinin hem şerefli hem de mesuliyet gerektiren bir görev olduğunun altını çizen Tahiroğlu, “Her idari görev ateşten gömlektir. Ama Diyanet görevi, yani imamlık, müftülük, müezzinlik vs. ateşten cübbedir. Sorumluluk yerine getirilmediği zaman gömlek vücudun yarısını yakar fakat cübbe bütün vücudu yakar. Bir de başımıza koyduğumu sarığımız var. O sarık hiçbir leke kabul etmez. Geleneğimizde sarığın üzerinde sarılı olan beyaz kumaş 7 metredir. 7 metre kumaşın çok özel bir anlamı vardır. Çünkü kefen de 7 metre beyaz kumaştan oluşur. Dolayısıyla başına sarık saran insan her an Allah’ın huzuruna gitmeye ve orada hesap vermeye hazır demektir. Kalbi ve ruhu hazır demektir. Bu nedenle bu görevleri üstlenen kardeşlerimize dua etmeliyiz ki hem üzerindeki cübbe onu yakmasın hem de başındaki sarığa bir leke düşürmesin. Bu vesile ile dualarınıza talibim” dedi. Konuşmasının devamında ülke olarak zor ve sıkıntılı bir süreçten geçtiğimizi ifade eden İl Müftüsü Tahiroğlu, “En büyük zorluk şiddeti, zulmü ve savaşı dönüştürecek rahmet ve adaleti kaybetmektir. Cehaleti ortadan kaldıracak ilim ve hikmeti kaybetmektir. Bu değerleri yeniden kazanmak için birlik ve beraberlik içerisinde vatanımıza, milletimize, dinimize ve devletimize sahip çıkmalıyız” diyerek sözlerine son verdi.
 
Tören, Adana İl Müftüsü Hasan Çınar’ın yaptığı dua ile sona erdi. Vali Kerem Al, tören sonunda Osmaniye’nin yeni Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu’na görevinin hayırlı olmasını temenni ederek, başarılar diledi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar