29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3712
EURO34.9785
ALTIN2325.5

İl Müftülüğünden, umre bilgilendirme ve eğitim semineri

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İl Müftülüğünden, umre bilgilendirme ve eğitim semineri
Abone ol

Diyanet İşleri Başkanlığı Umre organizasyonu ile kutsal topraklara gitmek için çeşitli turlara kayıt yaptıran vatandaşlara yönelik, Osmaniye İl Müftülüğü tarafından "Umre Bilgilendirme ve Eğitim Seminerleri" düzenlendi.

Zafer Camiinde ki programa eğitmen olarak, İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu, İl Müftü Yardımcıları Muhammed Değirmenci, Berrin Erdoğan ile Hac ve Umre Hizmetleri Şube Müdürü Muhsin Yeşildemir katıldı.

İl Müftüsü Tahiroğlu, seminerlerin, umreye gidecek vatandaşları bilgilendirmek, huzurlu ve güvenli bir ibadet yapmalarını sağlamak maksadıyla düzenlendiğini söyledi. 

Gitmeden önce umre ibadetinin ne anlam ifade ettiğinin iyi bilinmesi gerektiğini belirten Müftü Tahiroğlu, "Umre hayatımızı yeniden imar eden bir yolculuğun adıdır. Eğer bunu gerçekleştirebilirsek o zaman umre bize fayda vermiş olur. Umre sıradan bir seyahat ve turistik bir gezinti değildir.

Zaten bunun için gitmiyoruz. İnsanın genç iken gitmesi ve oraların manevi duygusunu alması çok daha önemlidir. Bu sebeple umre, hayatınızda bir dönüm noktası olmalı. Ömrünüze ömür katmalı. Dilimizle tekrar ettiğimiz dualar kalbimize girmiyorsa, kalbimizden gelmiyorsa bir anlamı yoktur.

Öyleyse kalbimizden gelecek dualar yapalım. Kendiniz, aileniz, akrabalarınız, dostlarınız, akranlarınız, milletimiz, memleketimiz ve İslam ümmeti için dua etmelisiniz.

Mehmetçiğin, içerde ve dışarıda terör örgütlerine yönelik başlattığı harekâtın zaferle sonuçlanması için dua edelim. İslam ümmetinin şu problemli, birbiriyle savaşan ve iç kargaşalıkları olan hallerinden çıkmaları, mutlu, müreffeh, huzurlu bir ümmet olarak yaşayabilmeleri için dua etmelisiniz." dedi. 

İl Müftüsü Tahiroğlu sözlerinin devamında, "Öncelikle şunu bilmeliyiz ki bizler kutsal topraklara ibadet için gidiyoruz, ticaret için gitmiyoruz. Ticaret de helaldir tabi ki. Ancak zamanınızın büyük bir bölümünü orada ibadetle geçirmek durumundayız. Orası özellikle çok kalabalık olacak. Sabretmesini bilmeliyiz.

Beklemeyi gerektirecek zamanları dua ederek ve tesbihat yaparak değerlendirmeliyiz. Müminlere zarar vermek doğru bir şey değildir. Bizler Rabbimizin rızasını kazanmak için umreye çıkıyoruz; en önemli niyetimiz ve emelimiz bu olmalıdır.

İhramın anlamını iyi bilelim. İhram, kefenin diğer adıdır. İhrama girmek, dünyalık bütün kisvelerden arınmak ve iki parça beze bürünmek. Dünya hayatı dünyada kalır. Yapıp ettiklerimiz ve kazandıklarımız dünyada kalıyor. O zaman ahretimize yatırım yapmalıyız.

İhramın anlamını iyi bilmeyen insan, ihramlı olan insanların dünyasını anlayamaz. Hepimiz her an ecelimiz geldiğinde bu dünyadan ayrılacağız.

Genç ya da ihtiyar, kadın ya da erkek fark etmiyor. Ölüm korkulacak bir şey değildir. Bu dünya hayatında iyi bir insan ve iyi bir mümin isen ebedi mutluluğu ve cenneti kazanacaksın.

Bundan daha güzel bir şey olur mu? İnşallah umrede, milyonlarca Müslüman'ın birbirine dua yaptığı ortamda sizlerin de duaları kabul olunur ve günahlarınızdan arınmış bir şekilde gelirsiniz"  diye konuştu.

Daha sonra ise katılımcılara, maket Kabe etrafında uygulamalı eğitim verildi. 
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar