29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3786
EURO35.0219
ALTIN2325.9

İl Koordinasyon Kurulu toplandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İl Koordinasyon Kurulu toplandı
Abone ol
Osmaniye İl Koordinasyon Kurulunun 2016 yılı Temmuz ayı Toplantısı yapıldı.
Osmaniye İl Koordinasyon Kurulunun 2016 yılı Temmuz ayı Toplantısı yapıldı.

Valilik Ahmet Cevdet Paşa Toplantı Salonunda Vali Kerem Al Başkanlığında yapılan toplantıya İlçe Kaymakamları, İlçe ve Belde Belediye Başkanları, Kamu Kurum ve Kuruluşları Bölge ve İl Müdürleri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Kerem Al, tarihi günler yaşadığımızı ifade ederek, “15 Temmuz tarihi bu milletin tarihinde bir kara leke olarak yer alacaktır. 16 Temmuz sabahı bu lekenin temizlendiği demokrasi bayramı olarak kabul edeceğimiz bir sabahtır. Bu milletin emeği ile yetişen ancak zamanla hainleşen veya hain tuzaklara düşen, bu devletin üniformasını taşıdığı halde bu millete namlularını çeviren bir takım hainlere karşı göğüslerini siper eden şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz. Ruhları şad olsun” dedi. Vali Kerem Al, toplantıya geçmeden önce toplantıya katılanları, şehitlerimiz aziz hatıraları için saygı duruşuna davet etti.

İl Koordinasyon Kurulu toplantısı, şehitlerimiz için yapılan saygı duruşunun ardından başladı. 2016 yılı dönem sonu itibariyle ilimizde 542 proje üzerinde çalışma yapılmasının planlandığını ifade eden Vali Kerem Al “Bu projelerin toplam bedeli 1 Milyar 245 Milyon 971 Bin TL’dir. 2016 yılında bu projelere ayrılan ödenek miktarı 324 Milyon 998 Bin TL olup, 2016 yılı dönem sonu itibariyle bu ödenekten 115 Milyon 700 Bin TL harcama yapılarak % 36 oranında nakdi gerçekleşme sağlamıştır. 2016 yılı dönem sonu itibariyle; 542 projenin 90’ı tamamlandı, 86’sının yapımı devam etmekte, 13’ü ihale aşamasında, 353’üne ise henüz başlanamamıştır. Proje sayıları ve tutarları kuruluşların 2016 çalışma ve iş programları kesinlik kazandıkça mütemadiyen artış gösterecektir. İl genelinde yatırımlara sektörel bazda bakıldığında; en büyük harcamanın % 57,5’luk pay ile ulaştırma sektörü, % 22,5’lik payla eğitim sektörü, % 15’lik pay ile içerisinde harita-kadastro, imar planı, kanalizasyon, çeşitli inşaatlar ile içme suyu gibi kalemlerin yer aldığı Diğer Kamu Hizmetleri sektörü olduğu görülmektedir” diye konuştu. Planlanan projelerin çoğuna başlanılamamış olduğunun da altını çizen Vali Al, kurum amirlerine düşen görevin, devletin tahsis ettiği ödenekleri zamanında ve etkin kullanmak olduğunu, kurumların projelere başlanılması konusundaki gecikmelerin nedenleri ile ilgili olarak değerlendirme yapması gerektiğini ifade ederek bu konuda Kurum Müdürlerinden bilgi istedi.

Toplantının devamında; DSİ 6. Bölge Müdürlüğü, Karayolları 5. Bölge Müdürlüğü, İlbank A.Ş. Adana Bölge Müdürlüğü, Orman Bölge Müdürlüğü, T.C.D.D 6. Bölge Müdürlüğü, TEİAŞ 18. İletim Tesis ve İşletme Grup Müdürlüğü, MTA Doğu Akdeniz Bölge Müdürlüğü, Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Orman ve Su İşleri 7. Bölge Müdürlüğü ve Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi yetkilileri biten ve devam etmekte olan projeleri hakkında bilgi vererek, kendilerine yöneltilen soruları yanıtladılar.

Vali Kerem Al toplantıya katılım ve katkıları nedeniyle herkese teşekkür ederek toplantıyı bitirdi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar