25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.4822
EURO34.9401
ALTIN2434.3

İki engelli oğluna 19 yıldır fedakarca bakıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İki engelli oğluna 19 yıldır fedakarca bakıyor
Abone ol
Osmaniye’de, engelli iki oğluyla yaşayan 60 yaşındaki Hatice Kaçmaz, onların günlük ihtiyaçlarını gidermek için çaba sarf ediyor.
Osmaniye’de, engelli iki oğluyla yaşayan 60 yaşındaki Hatice Kaçmaz, onların günlük ihtiyaçlarını gidermek için çaba sarf ediyor.

Alibekirli Mahallesi’nde yaşayan Kaçmaz, bedensel engelli oğlu 39 yaşındaki Oğuz ve aynı durumda olan 31 yaşındaki Bilal ile yaşamını sürdürüyor.

Zamanının büyük bölümünü oğullarıyla ilgilenerek geçiren Kaçmaz, onların temizlik, yeme, içme gibi günlük ihtiyaçlarını gideriyor.

Anne Kaçmaz, iki evladının 15 yaşına kadar bazı rahatsızlıklar geçirdiğini, bu yaştan sonra kas erimesi sebebiyle engelli yaşam sürmeye başladığını söyledi.

Çocuklarının tedavisi için birçok doktora başvurduklarını anlatan Kaçmaz, “İkisi de doğduklarında sağlıklıydı. 7 yaşına kadar bazı rahatsızlıkları oldu. Tedavileri için birçok doktora götürdük. Fakat çözüm bulunamadı. Doktorlar kas erimesi dedi. 15 yaşına kadar düşe kalka yürüdüler. Fakat bu yaştan sonra hastalıkları ilerledi ve hareket edemez hale geldiler” dedi.

Kaçmaz, ömrünü iki oğluna adadığını, her zorluğa, sıkıntıya onlar için katlandığını dile getirdi.

Hayatta her şeyin Allah’tan geldiğini ifade eden Kaçmaz, şunları kaydetti:
“Eşim işçi emeklisi, devletten çocuklarım için bakıcı ve mağdur aylığı alıyorum, geçinip gidiyoruz. Ben 20 yıldır şeker hastasıyım. Tansiyon ve böbrek rahatsızlıklarım var. 5 yıl önce baypas ameliyatı oldum. Sağlık sorunlarıma rağmen çocuklarıma en iyi şekilde bakmaya çalışıyorum, bunlar için yaşıyorum. Allah beni bu çocuklarımın üstünden eksik etmesin. Böyle ele bağımlı olmak herkesin katlanabileceği bir durum değil. Yemeklerini veriyor, temizliklerini hatta sakal tıraşlarını ben yapıyorum. Çok zorluk çekiyorum. Fakat her şey Allah’tan. Bunu bilen birisi olarak onlara bebek gibi bakıyor, sürekli ilgileniyorum. Onlar benim arkadaşım, her şeyim. Onlara karşı görevimi yerine getiriyorum. Hayatımı çocuklarıma adadım ve hayatta onlara bakmaktan başka beklentim yok.”
 
İşçi emeklisi baba Süleyman Kaçmaz (64) çocuklarını mahalle içinde gezdirdiğini, yakından ilgilendiğini ancak hiçbir şeyin anne şefkati kadar olamayacağını belirtti.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar