25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5791
EURO34.974
ALTIN2422.5

İHH İyilik Hareketi’ne devam ediyor!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İHH İyilik Hareketi’ne devam ediyor!
Abone ol
Osmaniye İnsani Yardım Derneği (İHH) Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Sarıcan, “İyilik Her Zaman Her Yerde” diyerek, 18 Mart 2014 tarihinde Osmaniye’de başlatılan İyilik Hareketi’ne devam ettiklerini bildirdi.

Osmaniyeİnsani Yardım Derneği (İHH) Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Sarıcan, “İyilik Her Zaman Her Yerde” diyerek, 18 Mart 2014 tarihinde Osmaniye’de başlatılan İyilik Hareketi’ne devam ettiklerini bildirdi.

İHH Şube binasında düzenlediği basın toplantısında konu ile ilgili bilgi veren Nadir Sarıcan, “Yaptığımız yetim tespitleri sonucunda; Osmaniye merkez ve ilçelerinde şuan itibariyle 300 civarında Yetime aylık 100 TL destek veriyoruz. Ayrıca et, gıda, kıyafet, kırtasiye, ev eşyası gibi yardımların yanında piknik, gezi, karne şenliği ve manevi eğitim çalışmaları yapmaktayız” dedi.



İlk zamanlarda Suriyeli mültecilere ağırlıklı yardım yaptıklarını belirten Sarıcan, “Ancak mültecilerin iş sahibi olması ve kendi ayakları üzerinde durmaya başlamaları sebebiyle, mültecilerden daha çok Suriye’ye yardım yapmaya başladık. 2014 yılından beri 2o TIR civarında yardımı Suriye’deki mazlumlara ulaştırdık.



Diğer yandan Arakan ve Afrika’ya da Osmaniyeli hayırseverlerin Kurban, Adak, Katarak Ameliyatı ve Zekat gibi yardımlarını gönderdik” diye konuştu.

Milli Eğitim Bakanlığı ile yapılan protokol çerçevesinde okullarda “Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var” çalışması ile öğrencilere Yetim Duyarlılığını ve Paylaşmayı öğretmeyi amaçladıklarını ifade eden Nadir Sarıcan, şunları söyledi: “Hayatı Yetimle Paylaş Projesi ile yetimlerimizi ve ailelerini topluma kazandırmaya çalışırken, milli ve manevi değerlerimizi de öğretmeyi amaçladık. Yetim ve annelerini Konya, Bursa ve Çanakkale gezilerine götürdük. Bundan sonraki hedefimiz; Yetimlerimizi ve Sosyal Yetimlerimizi (anne babası ayrı, babası hapiste olan) topluma kazandırmak için çalışmalar yapmak.

Ayrıca uyuşturucu ile mücadele için gerekli çalışmaları yapmaktır. Dernek Binası, Gençlik Merkezi Binası ve derneğimize ait Araç alımı da hedeflerimiz arasındadır.

Derneğimizin Web Sitesi’ni oluşturarak, yaptığımız çalışmaları daha iyi paylaşabilmek ve hayırseverlerin derneğimize gelmeden bağış yapabilmelerini sağlamayı da amaçlıyoruz. Afrika’da su kuyuları açma ve Katarak Ameliyatları gerçekleştirme, Yetimhane desteklenmesi gibi çalışmalarımız artarak devam edecektir.”

Konuşmasının sonunda Osmaniyelilere seslenen Sarıcan, “Osmaniyeli hemşerilerimizden bize güvenmelerini, bizi denetlemelerini, Yetim Evlerini, ihtiyaç sahibi aileleri beraber ziyaret etmeyi bekliyoruz. Dernek faaliyetlerimize katılımları da bize kuvvet verecektir” şeklinde konuştu.
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar