29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.397
EURO35.0643
ALTIN2326.7

İbrahim Sağlam, biber turşusunun tadına baktı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İbrahim Sağlam, biber turşusunun tadına baktı
Abone ol
Osmaniye Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İbrahim Sağlam, biber turşusu üretim tesislerinde inceleme yaptı.
Osmaniye Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İbrahim Sağlam, biber turşusu üretim tesislerinde inceleme yaptı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İbrahim Sağlam, beraberinde Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü  Hayri Uyduran, Toprakkale İlçe Müdürü Mehmet Yalçın ve İl Müdürlüğü  Proje ve Ar-Ge ekibince Ceyhan İlçesi Birkent Mahallesinde faaliyet gösteren "Ceyhan Sofram Turşuları Tic. Ltd. Şirketinin" üretim tesisinde incelemelerde bulunuldu.

Firma Yetkilisi tarafından firma çalışmaları ve biber turşusu üretimi konusunda kısa bir brifing verildikten sonra biber turşusu üretim tesisi gezildi.



Daha sonra ise firmaya ait "biberiye" ve "yediveren" çeşidi biber üretim tarlaları gezildi. Turşuluk biber yetiştiriciliğiyle ilgili olarak firmada görevli ziraat mühendisi tarafından bir sunum yapıldı.

İl Müdürü  İbrahim Sağlam, Osmaniye İli Tarım Stratejisi ve Eylem Planının 1. amacı olan ilimizde "Bitkisel Üretimi Arttırmak" amacının 17. Hedefi olan "Açıkta Sebze Yetiştiriciliğini %40 oranında arttırmak" hedefi kapsamında tarımsal üretimi geliştirmek üzere çalışmalarına devam ettiklerini ve bu amaçla bu tesisi gezdiklerini belirtti.

İl Müdürü  İbrahim Sağlam, "ilgili firma önümüzdeki yıldan itibaren sözleşmeli üretimle fiyat garantili olarak ilimizde de turşuluk biber yetiştirmek istediklerini belirtmişlerdir. Kar marjı son derece yüksek olan turşuluk biber yetiştiriciliğinin ilimizde de yaygınlaşması ile hem çiftçimizin kazancı artacak, hem sulanan alanlarda münavebe amaçlı olarak biber yetiştirilecektir" dedi.

İl Müdürü  İbrahim Sağlam, sözleşmeli modelle turşuluk biber yetiştirmek isteyen üreticileri  konu ile ilgili olarak daha detaylı bilgi almak için İl Müdürlüğüne müracaat etmeleri gerektiğini sözlerine ekledi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar