29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3786
EURO35.0219
ALTIN2325.9

'Haydi Gençler Geleceğe' projesi ile!...

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
'Haydi Gençler Geleceğe' projesi ile!...
Abone ol
Osmaniye İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü koordinesinde, 'Haydi Gençler Geleceğe-3' projesi kapsamında açılışı yapılan, garson - komi, hijyenik gıda ürünleri üretimi ve aşçılık kursları sayesinde 48 işsiz genç meslek sahibi olacak.

Osmaniyeİl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü koordinesinde, 'Haydi Gençler Geleceğe-3' projesi kapsamında açılışı yapılan, garson - komi, hijyenik gıda ürünleri üretimi ve aşçılık kursları sayesinde 48 işsiz genç meslek sahibi olacak.

İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, Cebelibereket Kültür Merkezinde düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, proje kapsamında açılan kursların 6 ay süreceği kapsayacağını söyledi. 



Güvenlik hizmetlerinin modern devletlerin vatandaşlarına sunduğu en temel hizmetlerin başında olduğunu kaydeden Müdür Gökduman, "Bu hizmetlerin yürütülmesi, kamu düzeninin korunması ve devamının sağlanması bakımından büyük önem arz etmektedir.

Güvenlik hizmetlerinin halkın daha etkin katılım ve desteği ile yürütülmesi sonucunda hayatın olağan akışı içerisinde karşılaşılan olaylara daha kolay ve hızlı çözümler üretilebildiği bir gerçektir. Güvenliğin sağlanmasında, toplum-polis diyalogu ne kadar önemli ise kurulan ilişkilerde polise güven duyulması o kadar önemlidir.

Çağdaş Polis, güvenliği korku salarak ve güç kullanarak değil topluma güven vererek ve hizmet sunarak sağlayan polistir." dedi. 

Müdür Gökduman, "İstihdama yönelik SODES katkılarıyla Mesleki Eğitim ve Beceri Kazandırma Kurslarını içeren, "Haydi Gençler Geleceğe 3" isimli projemiz kapsamında gençlerimize yönelik meslek edindirme kursları ile her bir kurs için 18-29 yaş grubu 8 erkek, 8 bayan olmak üzere her üç kurs için toplam 48 gencimize istihdamlarına yardımcı olmak amacıyla Garson Komi Yetiştirme, Hijyenik Gıda Ürünleri Üretimi Eğitimi ve Aşçılık kursları verilecektir." dedi. 

Kursiyerlerin önce teori ve daha sonra öğrendiklerini mutfak ve restaurant kısmında uygulayabileceklerini aktaran Müdür Gökduman, "Ayrıca; kursiyerlerimize günlük 25 TL harçlık ödenecek, ulaşımları, öğle yemekleri proje kapsamında karşılanacaktır. Kurs süresince piknik, il dışı gezi organizasyonu gibi tamamlayıcı etkinlikler yapılacaktır.

Ağustos ayı itibariyle tamamlanacak olan kurslarımız sonunda kursiyerlerimize sertifikalarını verip proje ortaklarımızla iş imkânları sağlanarak bu çocuklarımızı, ailesine ve Osmaniye ilimizin refahına katkıda bulunacakları şekilde iş hayatına atılacaklarını ümit ediyoruz. Başta, toplum yararına her konuda yapılan çalışmalarda, teşvik ve desteğini her zaman yanımızda hissettiğimiz Sayın Valimize şükranlarımı arz eder, tüm proje ortaklarımıza da katkısından dolayı teşekkürlerimi sunarım." dedi. 

Vali Ömer Faruk Coşkun ise kursiyerlere başarılar dileyerek, projenin hayırlı olması temennisinde bulundu. 
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar