23 Nisan, 2024, Salı
DOLAR32.6042
EURO34.7821
ALTIN2413.3

“Hayatın Anlamı Kitap” projesi yılsonu etkinliği

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“Hayatın Anlamı Kitap” projesi yılsonu etkinliği
Abone ol
Osmaniye’nin Toprakkale ilçesinde başlatılan “Hayatın Anlamı Kitap” projesinin yıl sonu kapanış programında çeşitli etkinlikler gerçekleşti.
Osmaniye’nin Toprakkale ilçesinde başlatılan “Hayatın Anlamı Kitap” projesinin yıl sonu kapanış programında çeşitli etkinlikler gerçekleşti.

Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi’ndeki Vali Celalettin Cerrah Toplantı Salonunda projenin sezon sonu programı düzenlendi.

Saygı duruşu ve İstiklal marşı’nın okunması ile başlayan programın açılış konuşmasını “Hayatın Anlamı Kitap” projesinin Koordinatörü Arzu Güleryüz Maraşlı yaptı.

Proje koordinatörü Arzu Güleryüz Maraşlı törende yaptığı konuşmasında, “Hayatın Anlamı Kitap” projesinin 11 Şubat 2016 tarihinde OSB Başkanı Şerif Tosyalı’nın da katılımı ile öğrenci, öğretmen ve kamu kurum yöneticileriyle birlikte 10 dakikalık kitap okunması ile başladığını belirtti.

Projenin amaçlarından da sözeden Arzu Güleryüz Maraşlı, Kitap okuma alışkanlığını ve kalitesini artırma, Türkçeyi iyi şekilde ifade edebilme anlamında Hayatın Anlamı kitap diyerek yola çıktıklarını söyledi.

Proje kapsamında yeni doğan çocukların ailelerine; Kız çocukları için “Kızımı yetiştiriyorum”, Erkek çocukları için “Oğlumu yetiştiriyorum” isimli kitapların Kaymakam Mehmet Maraşlı imzası ile hediye olarak verildiğinden sözedildi.

Toprakkale Kaymakamı Mehmet Maraşlı ise yaptığı konuşmada; “Hayatın Anlamı Kitap” projesi ile ilçe merkezi ve köylerdeki tüm okullarda, OSB’deki okulda, kamu kurumlarında kitap okuma etkinlikleri düzenlediklerini söyledi.

Proje süresince 4 ayrı okur-yazar buluşması yaptıklarını belirten Kaymakam Maraşlı, öğrencilerin ayda en az 2 kitap okumalarının sağlandığını belirterek proje süresince 2407 öğrencinin kitapla buluştuğunu belirtti.

Osmaniye Milletvekili Suat Önal ise yaptığı konuşmada; Kitap okuma alışkanlıklarının öğrencilere sağlanması ile kültürel ve sanatsal anlamda önemli adımlar atılmasına vesile olunduğunu belirterek, proje koordinatörü başta olmak üzere, destek veren Toprakkale Kaymakamlığına ve firmalara teşekkür etti.

Milletvekili Önal, kızı için yazdığı şiirini okuyarak etkinliğe katılanlarla paylaştı.

Yapılan konuşmaların ardından, “Hayatın anlamı kitap” projesinin tarihi  sürecinde yapılan etkinliklerin sunumları yapıldı.

Öğrenciler tarafından hazırlanan, farklı görüşlerin şairlerinin şiirleri okundu.

Programında sonunda ise, proje süresince her öğrencinin 8 kitap okumasının ardından yapılan yarışma sınavında dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.

Kitap okuma etkinlikleri kapsamında yapılan sınavlarda birinci gelen öğrencilerin ödülleri Osmaniye Milletvekili Suat Önal, İkinci gelen öğrencilerin ödülleri  Toprakkale Kaymakamı Mehmet Maraşlı, Üçüncü gelen öğrencilerin ödülleri ise  Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu üyesi Naim Çetingök tarafından sahiplerine verildi.

Toprakkale İlçe Milli Eğitim Müdürü Durmuş Sağlam, programın kapanış konuşmasında, tüm katılımcılara teşekkür etti.

Program, Osmaniye Milletvekili Suat Önal’ın Toprakkale Kaymakamı Mehmet Maraşlı’ya projenin yürütülmesi ve desteklerinden dolayı plaket sunması ile sona erdi.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar