19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5914
EURO34.8683
ALTIN2490.8

Hasan Kalyoncu Üniversitesi tanıtıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Hasan Kalyoncu Üniversitesi tanıtıldı
Abone ol
Hasan Kalyoncu Üniversitesi tanıtımı Cebelibereket Kültür Merkezinde yapıldı.
Hasan Kalyoncu Üniversitesi tanıtımı Cebelibereket Kültür Merkezinde yapıldı.

Programa Vali Kerem Al, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, İl Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Danışmanı Songül Kalyoncu, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz, öğretmenler ve üniversiteye hazırlanan çok sayıda lise öğrencisi katıldı.

Gaziantep'te bulunan Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nin tanıtım filminin gösterimi ile başlayan programın devamında Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz'ın üniversite hakkında bilgilendirme sunumu yaptı.

Dinleyicilere, inovatif ve proaktif üniversitenin kodlarını anlatan Prof. Dr. Yılmaz, “Eskiler ‘eski köye yeni adet getirme’ ya da ‘başıma icat çıkarma’ gibi cümleler kurarlar. Aslında tam tersi, sizlerin eski köye yeni adet getirmeniz ve icat çıkarmanız gerekiyor. Bunları yaparsanız yenilikçi olursunuz. Dünyada her şey değişiyor, yenilik çok önemli. Dünyada dinamizm esastır ve değişmeyecek tek şey değişimin kendisidir" dedi.

Öğrencilerin meslek seçimleri konusuna da değinen Prof. Dr. Tamer Yılmaz, öğrencilerin karakterlerine uygun meslekler seçmeleri gerektiğini, seçim yaparken rehber öğretmenlerden ve uzmanlara danışmalarının faydalı olacağını söyledi. 1980–2000 yılları arasında doğan neslin Y Kuşağı olduğunu ifade eden Prof. Dr. Yılmaz, bu kuşağa verilecek bilgilerin yeni yöntemlerle verilmesi gerektiğini bunu da öğrenci merkezli eğitim veren 3. nesil üniversitelerin gerçekleştirdiğini kaydetti.

Türkiye’de devlet ve vakıf olmak üzere iki çeşit üniversite olduğundan da söz eden Prof. Dr. Yılmaz, Hasan Kalyoncu Üniversitesinin bir vakıf üniversitesi olduğunu ve ticari kaygısının olmadığının altını çizdi. Prof. Dr. Tamer Yılmaz, sunumunun devamında Üniversitenin bölümleri hakkında bilgi vererek,
Hasan Kalyoncu Üniversitesinde 6 Fakülte ve 24 bölüm bulunduğunu söyledi.

Sunumun ardından, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Danışmanı Songül Kalyoncu Vali Kerem Al’a hediye takdim etti. Rektör Prof. Dr. Tamer Yılmaz ise İl Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik’e de plaket sundu. Tanıtım toplantısı günün anısına çektirilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar