16 Nisan, 2024, Salı
DOLAR32.4393
EURO34.4467
ALTIN2488.3

Göçmen çocuklarına Uyum(muyu) seti verildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Göçmen çocuklarına Uyum(muyu) seti verildi
Abone ol
Osmaniye’de yaşayın göçmen çocuklara uyum(muyu) sevi Vali Kerem Al’ında katıldığı bir törenle verildi.
Osmaniye’de yaşayın göçmen çocuklara uyum(muyu) sevi Vali Kerem Al’ında katıldığı bir törenle verildi.

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından 81 ilde yürütülen kampanya kapsamında, Osmaniye’de yaşayan 6–11 yaş aralığındaki göçmen çocuklara Uyum (MUYU) seti dağıtıldı.

Fakıuşağı Geçici Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirilen dağıtım töreninde, çocuklara uyum setlerini Vali Kerem Al verdi.

Dağıtım töreninde Vali Yardımcısı Vekili ve Toprakkale Kaymakamı Mehmet Maraşlı, İl Göç İdaresi Müdürü Mustafa Cengiz Bilen ve İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mılla Katık da bulundu.
 
Uyum Seti hakkında bilgi veren İl Göç İdaresi Müdürü Mustafa Cengiz Bilen, göçmen çocuklar ile Türkiye’de yaşayan çocuklar arasında iletişimi kolaylaştırmak, göç konusunda farkındalık oluşturmak ve göçmen çocukların dil ve psiko-sosyal gelişimine katkı sağlamak üzere 6–11 yaş arasındaki çocukların kullanımı için hazırlanan setlerde Türkçe, İngilizce ve Arapça dillerinde hazırlanan hikâye kitapları, hikâyeli boyama kitapları, motif boyama kitabı, resim defteri, boyama kalemleri ve kalem kutusu bulunduğunu ve 81 ilde uygulanan Proje kapsamında 125 Bin adet basılarak illere dağıtımı yapılmış olan setlerden 2000 adeti Osmaniye’de bugünden itibaren Cevdetiye, Fakıuşağı, Bahçe, Düziçi ve Toprakkale Geçici Eğitim Merkezlerinde dağıtılacağını söyledi.
      
Eğitim Merkezinde öğrencilerle bir süre sohbet eden Vali Al, öğrencilere setlerini dağıttı. Dağıtılan setlerin, öğrencilerin uyum süreçlerine ve eğitim hayatlarındaki başarılarına katkı sağlamasını temenni eden Vali Kerem Al, daha sonra öğretmenlerle bir araya geldi. Öğretmenlerle bir süre sohbet eden Vali Al, eğitim merkezi ve öğrencilerin durumları hakkında bilgi aldı. Eğitim Merkezi’nde herhangi bir sorun ya da sıkıntı olup olmadığını da soran Vali Al, kendisine iletilen sorunların inceleneceği ve imkânlar ölçüsünde çözüleceğini ifade etti.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar