20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5038
EURO34.7826
ALTIN2499.5

Gıda denetimleri aralıksız devam ediyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gıda denetimleri aralıksız devam ediyor
Abone ol
Osmaniye İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nce, halk sağlığı açısından gıda denetimleri aralıksız olarak devam ediyor.

Osmaniyeİl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nce, halk sağlığı açısından gıda denetimleri aralıksız olarak devam ediyor.

Osmaniye Tarım ve Orman İl Müdürü  İbrahim Sağlam, çalışmalarla ilgili yaptığı açıklamada; “ Yoğun çalışmaların olduğu tempolu bir yılı başarıyla tamamladığımızı, yeni yılda geride kalan yılların muhasebesi, plan ve hazırlıklarımızı tamamlayarak giriyoruz temennileri yanında  halk sağlığı açısından önemli unsurlar arasında olan; sağlıklı, güvenilir gıdaya ulaşmanın öneminden dolayı  İl ve İlçe Müdürlüklerimiz bünyesinde görev yapmakta olan Gıda Kontrol Görevlisi personellerimizin özverili ve hassas çalışmaları sayesinde; 2018 yılı içerisinde 4665 işletmemizde, gıda/yem satış işletmelerinde 3.681 adet ve toplu tüketim işletme yerlerinde 2.400adet, gıda üretim yerlerinde 1.110 adet, olmak üzere toplam 7.191 denetim yapılmıştır. Bu denetimler sonucunda İlimiz genelinde, 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanununa  aykırı bulunan işyerlerine toplam 531.221 TL idari para cezası uygulanmıştır.
 
2018 yılı içerisinde gıda satış, toplu tüketim yerleri ve gıda üretim yerlerinden 189 adet numune alınmış olup, 16 adet numunenin analizi sonucunda Türk Gıda Kodeksine uygun olmadığı tespit edilmiş ilgili işletmeler hakkında yasal iş ve işlemler uygulanmıştır.
 Denetimlerimiz tüketicilerimizin güvenilir gıdaya ulaşmasını sağlamak için etkin bir şekilde devam etmektedir.

Tüketicilerin de güvenilir gıda için, etiketsiz ve ambalajsız ürün satın almamaları son kullanma tarihlerine dikkat etmeleri, mutlaka seçici davranmaları gerekmektedir.

Gıda güvenirliliği herkesin hakkı ve sorumluluğudur. Bu nedenle tüketicilerin de herhangi bir olumsuzluk durumunda Alo Gıda 174 Hattına bildirimde bulunmaları gıda güvenliğinin sağlanmasında önem arz etmektedir.

Çalışmalarımıza destek veren değerli halkımıza ve basınımıza teşekkür ederiz.”dedi. 
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar