29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3834
EURO34.9963
ALTIN2325.6

Genç çiftçiler Köylerine örnek oluyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Genç çiftçiler Köylerine örnek oluyor
Abone ol
Osmaniye Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İbrahim Sağlam, genç çiftçileri ziyaret ederek projelerini yerinde inceledi.
Osmaniye Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İbrahim Sağlam, genç çiftçileri ziyaret ederek projelerini yerinde inceledi.

Osmaniye Merkez ilçe Tehçi Köyünde bulunan Hatice Kübra Çapar isimli Genç Çiftçinin Arıcılık projesi tamamlandı.
 
İl Müdürü  İbrahim Sağlam, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü  Mustafa Tolukan ve İl Proje Yürütme Biriminde görevli Teknik personellerce Tehçi Köyüne gidilerek Genç Çiftçilerin Arıcılık Projesi yerinde incelendi.

Proje kapsamında alınan 40 adet arılı kovan ve arıcılık malzemelerinin (bal süzme makinesi, sır alma teknesi, bal dinlendirme kazanı, petek, körük vs) kontrolü yapıldı.

Projeyi yürüten Genç Çiftçilerden Hatice Kübra Çapar, ailesinin arıcılık yaptığını daha önce 10 adet kovanları olduğunu, proje ile birlikte kovan sayısını çoğaltıp alet ekipmanlarını modern hale getirdiğini belirtti.

Ayrıca köyde yaşayan bir bayan olarak aile bütçesine böyle bir katkı sağlamaktan duyduğu mutluluğu dile getiren Çapar emeği geçenlere teşekkür etti.

İl Müdürü  İbrahim Sağlam ise bu projelerin köyde yaşayan diğer gençlere ya da köyüne dönmek isteyen gençlere çok güzel birer örnek olduğunu belirterek başarılar diledi.

Ayrıca Merkez İlçe Dervişli köyünde projesi devam eden Nurten Aydın isimli genç çiftçinin Çilek Bahçesi gezilerek yerinde tespiti yapıldı.

Osmaniye Gıda, Tarım ve Hayvancılık il Müdürü İbrahim Sağlam ziyaretlerin sonunda; “Diğer Genç çiftçi projelerinin işlemleri devam etmekte olup, tamamlanan projeler için her hafta hak ediş belgeleri tanzim edilerek Bakanlığımıza sunulmaktadır.

Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesine ilişkin Karara dayanılarak hazırlan 05/04/2016 tarih ve 296675 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Genç Çiftçi Projelerinden ilimize Bakanlığımızca 111 adet Hayvansal Üretim, 47 adet Bitkisel Üretim ve diğerleri olmak üzere toplamda 158 adet proje uygun görülmüştür.

Bu kapsamda şimdiye kadar toplam 17 adet proje tamamlanmıştır.”dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar