29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3776
EURO35.0442
ALTIN2325.4

"Fıstık kabuğu atığından gözenekli karbon üretimi" projesine destek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
"Fıstık kabuğu atığından gözenekli karbon üretimi" projesine destek
Abone ol
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) Mühendislik Fakültesi, Kimya Mühendisliği Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Müslim Demir'in, "Fıstık kabuğu atığından gözenekli karbon üretimi ve süperkapasitörlerde uygulanması" başlıklı araştırma uygulama projesi...

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) Mühendislik Fakültesi, Kimya Mühendisliği Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Müslim Demir'in, "Fıstık kabuğu atığından gözenekli karbon üretimi ve süperkapasitörlerde uygulanması" başlıklı araştırma uygulama projesi, TÜBİTAK Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB) Girişimcilik Destekleme Grubu (1512) kapsamında, 3 bin 289 proje içerisinden 144 proje içine girerek 200 bin TL hibe desteği almaya hak kazandı.

Dr. Öğretim Üyesi Müslüm Demir, tarafından yapılan açıklamada, son yıllarda, taşınabilir elektronik cihazlar, elektrikli araçlar, elektrik şebekesi (grid) ve yenilenebilir enerjinin depolanması gibi kullanım alanlarının genişlemesiyle elektrokimyasal enerji depolama alanında hem ticari hem de laboratuvar araştırmalarında önemli bir yere sahip olduğu ifade edildi.

Hızla büyüyen yenilenebilir enerji teknolojileri ve elektrikli araçlar için performans bakımından yüksek performanslı enerji depolama sistemleri gerektiğini ifade eden Demir, "Li-iyon bataryalar ve süperkapasitörler (SK), kimyasal enerjiyi elektrik enerjisine verimli bir şekilde dönüştürebilen ve yeniden şarj edilebilen teknoloji ürünlerine yönelim artmaktadır.

SK şarj edilebilir pillere göre daha yüksek güç yoğunluğuna, daha çabuk bir şekilde yükleme boşaltma hızına ve daha çok çevrim stabilitesine sahiptirler.

Bu bağlamda, proje ile üreteceğimiz SK’nın yukarıda belirtilen uygulama alanlarında kullanılabileceği gibi ülkemizde üretilecek yerli ve milli aracımız TOGG enerji depolama sistemlerine de entegre edilmesi hedeflenmektedir." dedi.

Projenin yürütücülüğünü OKÜ Mühendislik Fakültesi’nden Dr. Öğretim Üyesi Müslüm Demir üstlenirken araştırma projesinin ekibinde, İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa’dan Hamide Aydın ve OKÜ Mühendislik Fakültesi, Kimya Mühendisliği öğretim elemanı Arş. Gör. Osman Cem yer alıyor.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar