28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3272
EURO35.1617
ALTIN2303.8

Ersoy, terör olaylarını değerlendirdi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ersoy, terör olaylarını değerlendirdi
Abone ol
MHP Osmaniye Milletvekili Doç. Dr. Ruhi Ersoy; “Avrupa, Bir gün Paris, bir gün Madrid, bir gün Londra oldu, ama Ankara olamadı, İstanbul olamadı!”dedi.
MHP Osmaniye Milletvekili Doç. Dr. Ruhi Ersoy; “Avrupa, Bir gün Paris, bir gün Madrid, bir gün Londra oldu, ama Ankara olamadı, İstanbul olamadı!”dedi.

MHP MYK Üyesi ve Osmaniye Milletvekili Doç.Dr.Ruhi Ersoy, Çanakale Zaferi’nin 101.Yılı anısına TBMM genel kurulunda bir konuşma yaptı.

Ersoy, sözlerine Çanakkale hakkında söylenecek çok söz olduğunu ama, “kısaca ifade etmek gerekirse Çanakkale milli vicdan ve milli ruh demektir” dedi.

Ersoy konuşmasına Çanakkale ile ilgili 2 yaşanmış olayı anlatarak devam etti.

İlki “Fransız General Gouraud'nun hatıratı” olarak bilinen, Türk askerinin yaralı Fransız askerine yardım edişine şahit olan Fransız generalin ülkesine döndüğünde Türk Milleti’nin ne kadar büyük ve necip bir millet olduğunu itiraf ettiği hatırattır.
 
Bu hatırat üzerinden Avrupa’nın bugünkü tavrını eleştiren Ersoy, “Avrupalı’nın bu itirafları bugün de samimi bir şekilde yapmasını istediklerini” belirtti.

Ersoy, “Bugün Avrupalılar çok rahatlıkla Paris olabilirler, Madrid olabilirler, Londra olabilirler ama bir gün Ankara olmalarını, İstanbul olmalarını da bekliyoruz ve biz bugün Brüksel'iz; Brüksel'deki bu insanlık dışı katliamda sivil vatandaşları katledenleri lanetliyoruz ve bugün vicdanımız tıpkı İstanbul gibi, Ankara gibi Brüksel diye sızlayabiliyor” sözleriyle Avrupa’nın terör konusundaki ikiyüzlü tavrını eleştirdi.

Ersoy’un İkinci anekdotu “Gazanfer, Muzaffer ve Mücahit” adıyla bilinen hikâyedir. Fransız Le Monde gazetesi muhabirlerinden birinin Kurtuluş Savaşı sonrası elde avuçta olmayan, yokluk içindeki Türk insanının çocuklarına “Gazanfer, Muzaffer ve Mücahit” isimlerini koymasını Avrupa’ya döndüğünde gazetede şu şekilde açıklar: “Türkler Yenilmez!”

MHP’li Ersoy bu iki anekdotu hatırlattıktan sonra bugün geleceğimiz olan çocuklarımıza, yeni nesillerimize Çanakkale ruhunu işleyebiliyor muyuz diye soru.

Ersoy konuşmasının son bölümünde Milliyetçi Hareket Partisi’ni temsilen Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan ile katıldığı 18 Mart Çanakkale Zaferi 101.Yılı etkinlikleri sırasında Türk Yıldızları’nın gösterisi icara edilirken sunumu yapan komutanın duygu yüklü sözlerini aktardı: "Uçaklarımızdan kahramanlarımızın adlarıyla sesleniyoruz, son şehitlerin adları yüreğimizde ve uçaklarımızda.

Yahya Çavuş'a, Seyit Onbaşı'ya, Nusrat'a, Arıburnu'na, Conkbayırı'na, Mustafa Kemal Paşa'ya geldik. Nöbetteyiz, nöbeti biz devraldık, bizden sonrakilere de devretmeden ölmeye niyetimiz yok. Varlığımız Türk varlığına armağan olsun."

Ersoy sözlerini Hüseyin Nihal Atsız’ın Kahramanlık şiirinden "Sızlasa da gönüller gidenlerin yasından, koşar adım gitmeli onların arkasından; kahramanlık, içerek acı ölüm tasından, ileriye atılıp bir daha dönmemektir" dörtlüğünü okuyarak sonlandırdı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar