19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5681
EURO34.7434
ALTIN2491.2

Engellilere Tekerlekli Sandalye dağıtıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Engellilere Tekerlekli Sandalye dağıtıldı
Abone ol
Osmaniye Engelliler Platformu ve Türk Anneler Derneği katkılarıyla Engelliler Haftası dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

OsmaniyeEngelliler Platformu ve Türk Anneler Derneği katkılarıyla Engelliler Haftası dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Etkinlik kapsamında konferans verildi, engellilere tekerlekli sandalye dağıtıldı ve Yılın Engelli Annesi’ne plaket takdim edildi.

Atatürk Ortaokulu’nda düzenlenen etkinliklerde konuşma yapan Osmaniye Engelliler Platformu Başkanı Mimar Haydar Aktürk, “Bilindiği gibi bu hafta Engelliler Haftası’nı kutluyoruz.

Yaklaşık 10 yıldır Engelliler Platformu’na bağlı derneklerce yapılan etkinliklerde; engellilerin sorunları için mücadele edilmekte, onları topluma kazandırmakta ve toplumlu engellilerin kaynaşması sağlanmaktadır. 10 yılda birçok mesafe kat ettik. Çıkartılan yasa ve yönetmeliklerle engelliler daha önce alamadıkları bir çok hakları almış ve toplumsal yaşama katılmaya başlamıştır.

Ancak birçok sorun hala devam etmektedir. Bu sorunların bir kısmı yasaların uygulanmasındaki sıkıntılar iken, bir kısmı toplumsal sorun olarak karşımıza çıkmaktadır. Son yıllarda birçok yasa ve yönetmelik çıkmasına rağmen, yasa ve yönetmeliklerin uygulanmasındaki çifte standartlar devam etmektedir.” Dedi.

ENGELLİLER DİLENCİ DEĞİLDİR!

Konuşmasında engellilerin adını kullanarak çıkar elde etmeye çalışan birtakım insanlara da değinen Aktürk, “Şehirde cirit atan, engellilerin ve şehitlerin adını kullanarak dergi, gazete ve benzeri mataryelleri satarak insanlarımızın duygularını sömüren ‘Modern Dilenciler’ sorunu hala devam etmektedir.

Yasaların boşluğundan faydalanarak yapılan bu sömürü için ilgili idari kurumlara ve Belediye’ye yaptığımız başvurular bu sorunları çözememiştir.

Diğer yandan engellilerin maaşlarında artış yapılmamıştır. Engelliler göz ardı edilmiştir. Bu sahipsizlik engellileri üzmüştür. Engellilerin beklentisi yeni bir düzenleme ile maaşlarında iyileştirme yapılmasıdır” diye konuştu.

Konuşmanın ardından Engelliler Haftası etkinliklerine destek veren İl Jandarma Alay Komutanı Albay Tamer Bilacan, Yalım Kılıç, Özel Osmaniye Final Temel Lisesi, Öncü Grup İnşaat (Muhammet Güner), Şirinoğlu Nakliyat (Fatih Ulucan), İlhan Pancar, Taşkın Yazıcı ve Şakir Yiğit’e plaket takdim edildi.

Etkinlik kapsamında düzenlenen konferansta ise Engelli Şair-Yazar Alper demir tarafından “Başarı Sensin” konulu, Psikiyatrist Dr. R. Sabri Yurdakul tarafından “Engelli Çocuklarda Cinsel İstismar” konulu sunum yapıldı. Haydar Aktürk, her iki konuğa da katkılarından dolayı plaket takdim etti.

Etkinliğin sonunda ise Yılın Engelli Annesi seçilen Meliha Hikmet hanımefendiye plaketi verilirken, 12 engelliye de tekerlekli sandalye hediye edildi.

Etkinliğe Türk Anneler Derneği Başkanı Birgül Keskiner, 7 ocak Engelliler Derneği Başkanı Necdet Yılmazer, İşitme Engelliler Spor Kulübü Derneği Temsilcisi Aslıhan Hakat, Zihinsel Engellilere Destek derneği Başkanı Zahide Aktürk, Özel Sporcular Gençlik Spor Kulübü Temsilcisi Fatih Topal, Akdeniz Görme Engelliler Derneği Başkanı Ziya Demez, Osmaniye Şanlıurfalılar Derneği Başkanı Nusret Esen, Osmaniye Merkez Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Ahmet Özener ve yöneticileri, siyasi partilerin temsilcileri ile çok sayıda engelli bireyler ve aileleri katıldı.
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar