28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3329
EURO35.0539
ALTIN2281.2

Engelliler için empati yaptılar

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Engelliler için empati yaptılar
Abone ol
Osmaniye Park 328 Alışveriş Merkezi'nde, Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamından Empati Köşesi Etkinliğini düzenlendi.

Osmaniye Park 328 Alışveriş Merkezi'nde, Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamından Empati Köşesi Etkinliğini düzenlendi.

Özel gereksinimli bireylerle empati kurmasını sağlayarak toplumsal bilincin arttırılması ve bu sayede özel gereksinimli bireylerin toplumsal yaşamda daha özgür ve daha güçlü birer vatandaş olarak yer almasını sağlamak için açılan stantta, katılımcılar farkındalık oluşturulması adına gözlerini bağlayıp bastonla yürüdüler, ayrıca tekerlekli sandalyeye bindiler.

Çocuk Gelişimi Programı Öğretim Görevlisi Mehmet İşıker ve İmray Nur tarafından yapılan etkinlikte görme, işitme, bedensel, zihinsel, otizm, dikkat eksikliği ve hiperaktivite, dil ve konuşma güçlüğü, öğrenme güçlüğü ve üstün yetenek konularında özel gereksini duyan bireylerle alakalı empati çalışmaları yaparak bilgilendirici broşürler dağıtıldı.

Mehmet İşıker, engeli bir organın işlevini yerine getirememesi değil, toplumun her bireyden bireysel farklılıklarını dikkate almadan aynı beklentiler içinde olması şeklinde tarif ederek, toplumumuzun özel gereksinimli bireylerin özelliklerini fark etmesi gerektiğini ve onların güçlü bireyler olduklarını bilmeye ihtiyacı olduğunu, özel gereksinimi bireyleri eksik görmenin, onlara acınası biriymiş gibi bakmayın, yardımsız yapamayacaklarına inanmanın ve onları küçümsemenin onları ve ailelerini incittiğini, onları farklılıkları nedeniyle normal olmayan bir birey olarak görmemek gerektiğini ifade etti.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği etkinliğin açılışını Osmaniye Korkut Ata üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Türk yaparken duygudaşlık çalışmalarına da katıldı. Rektörümüz Prof. Dr. Murat Türk, empati ve farkındalığın toplumsal duyarlılığı arttıracağını belirtti.

Etkinliğe Osmaniye Engelliler Platformu Başkanı Mimar Haydar Aktürk, İşitme Engelliler Spor Kulübü Derneği temsilcisi Aslı Hakat, Osmaniye Zihinsel Engelliler Destek Derneği Başkanı Zahide Aktürk, 7 Ocak Engelliler Spor Kulübü Derneği Başkanı Muttalip Altun, Cebeli Bereket Görme Engelliler Spor Kulübü Derneği Başkanı Necdet Yılmazer, Akdeniz Görme Engelliler Derneği Başkanı Ziya Demez katılıp katkı sağlarken, etkinliğe sponsor olan Park 328 AVM ve Tarık Kitabevi-Kırtasiye'ye Öğretim Görevlileri Mehmet İşıker ve İmray Nur teşekkür etti.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar