19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5949
EURO34.8273
ALTIN2511.1

Engelli ve eski hükümlülere iş olanağı!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Engelli ve eski hükümlülere iş olanağı!
Abone ol
Osmaniye İŞKUR İl Müdürlüğü, kendi işini kurmak isteyen engelli ve eski hükümlülere proje desteği sağlayacak.

Osmaniye İŞKUR İl Müdürlüğü, kendi işini kurmak isteyen engelli ve eski hükümlülere proje desteği sağlayacak.

Osmaniye Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürü Ahmet Altunkaynak

Engelli ve Eski Hükümlülere Yönelik proje desteklerini vereceklerini söyledi.

İl Müdürü Altunkaynak konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamasında; 

 “Engelli ve eski hükümlülerin kendi işlerini kurmasına, engellilerin mesleki eğitim ve rehabilitasyonları, işe ve işyerine uyum projeleri, destek teknolojileri ve korumalı işyerleri ile diğer projeler aracılığı ile istihdamlarına yardımcı olmalarını sağlayan projelerimiz devam etmektedir. 

Kendi işini kurmak isteyen engelli ve eski hükümlü vatandaşlarımızın sunmuş oldukları projelerin komisyon değerlendirmesi sonrasında kaynak tahsis edilmesine karar verilen projelerde, başvuru sahibinin talep etmesi halinde;

Engelliler için;
a) Kuruluş işlemleri desteği: İşyeri kuruluşu için yapılan resmi işlemler, onaylar, izinler, ruhsatlar ve sigorta gibi masraflar için belge karşılığı olmak üzere en fazla 3.000 TL. 

b) İşletme gideri desteği: Sözleşme imza tarihinden sonra 12 ay süre ile belge karşılığı olarak işletme giderlerinin (su, elektrik, iletişim, ısınma, kira ve tanıtım) en fazla % 60’ını geçmeyecek şekilde yıllık toplamda en fazla 11.000 TL. 

c) Kuruluş desteği: Sözleşme imza tarihinden itibaren 12 ay boyunca belge karşılığı olmak üzere işletmenin temel faaliyet alanı ile ilgili makine, teçhizat, yazılım, donanım, ofis malzemesi gibi maliyetler için vergiler dahil en fazla 36.000 TL. destek verilecektir.

Eski hükümlüler için; 
Adalet Bakanlığı’nın ilgili birimleri tarafından yapılan başvuru sonrasında bütçe imkanları doğrultusunda kaynak tahsis edilmesi uygun görülen projelere vergiler dahil en fazla brüt asgari ücretin 15 katına kadar kurulacak işyeri için gerekli olan giderleri kapsayan “kuruluş desteği” verilecektir.

“Kendi İşini Kurma Hibe Desteğine Yönelik Projeler.

Korumalı İşyeri Desteğine Yönelik Projeler.

Engellilere Yönelik Mesleki Eğitim Ve Rehabilitasyon Projeleri.

Engellinin İstihdamını Sağlayacak Destek Teknolojilerine İlişkin Projeler.

Engellinin İşe Yerleştirilmesi, İşe Ve İşyerine Uyumunun Sağlanmasına Yönelik Projeler.”

Olmak üzere toplam 5 farklı uygulamada olan projelerin başvuru yeri Osmaniye Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü olup son başvuru tarihi 14 Haziran 2019’dur.

Proje ile ilgili detaylı bilgi almak ve başvuruda bulunmak isteyen engelli, eski hükümlü ve işverenlerimizin son başvuru tarihinden önce İl Müdürlüğümüze müracaat etmeleri gerekmektedir.

Ayrıca proje ile ilgili başvuru rehberi www.iskur.gov.tr internet adresinde yayınlanmış olup başvuru şartları ve evrakları temin edilebilmektedir.”dedi. 
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar