28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3327
EURO35.0641
ALTIN2285.6

Enerji kaynakları ve sürdürülebilirliği oyunlarla öğreniyorlar

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Enerji kaynakları ve sürdürülebilirliği oyunlarla öğreniyorlar
Abone ol
Zorlu Enerji Grubu tarafından hayata geçirilen Türkiye’nin ilk ulusal ölçekli enerji eğitim projesi “Enerjimiz Çocuklar İçin”, Osmaniye’de devam ediyor.
Zorlu Enerji Grubu tarafından hayata geçirilen Türkiye’nin ilk ulusal ölçekli enerji eğitim projesi “Enerjimiz Çocuklar İçin”, Osmaniye’de devam ediyor.

Türkiye genelinde 5 bölgede hayata geçen proje, müfredata dayalı içerikleri ve özel okul aktiviteleri ile Osmaniye’nin Bahçe ilçesindeki 11 okulda 1150 öğrencinin enerji kaynakları, enerji verimliliği ve sürdürülebilirlik konularında bilinçlenmesini sağlıyor.



Zorlu Enerji Grubu’nun yeni nesillerin enerji kaynakları, verimlilik ve sürdürülebilirlik konularında bilinçli yetişebilmesi amacıyla 2010 yılında başlattığı “Enerjimiz Çocuklar İçin” projesi 2015-2016 Eğitim ve Öğretim Yılı döneminde yeniden yapılandırılarak Türkiye genelinde 92 okulda devam ediyor.

Osmaniye’nin Bahçe ilçesindeki 11 okulda 3. ve 4. sınıflarda okuyan 1150 yakın öğrenci, proje kapsamında sunulan müfredata paralel içerik ve özel okul aktiviteleriyle enerji kaynakları ve sürdürülebilirliği kalıcı bir yöntemle öğreniyor.

Zorlu Enerji Grubu Kurumsal İletişim Müdürü Esra Çakır, konuyla ilgili şu açıklamada bulundu:

“Kurumsal sosyal sorumluluğu geçici çözümler olarak değil,  toplumsal gelişim ve kalkınmamızda fark yaratacak uygulamalar olarak gören Zorlu Enerji Grubu olarak, 2010 yılında başlattığımız ’Enerjimiz Çocuklar İçin’ projesi ile şimdiye kadar 180 bin çocuğun enerji, verimlilik ve çevre konularında bilinçlenmesi için önemli bir destek sunduk. 2015-2016 Eğitim ve Öğretim Yılı döneminde projemizi yeniden yapılandırarak öğrencilerin enerji kaynakları ve sürdürülebilirlik konularını sürece dayalı bir şekilde sıkılmadan, etkili ve etkileşimli bir şekilde öğrenebilmelerini sağlıyoruz. Türkiye’nin ulusal ölçekli ilk enerji eğitim projesi olan ‘Enerjimiz Çocuklar İçin’ ile Türkiye’nin geleceğin enerji sorunlarını çözebilecek nesiller yetiştirebilmesine önemli bir destek sunmayı amaçlıyoruz.”



Müfredata paralel içerikler ve okul oyunları

Yeni dönemde pedagoglar, enerji ve eğitim uzmanları desteğinde hazırlanan müfredata paralel özel içerikler ile birlikte tiyatro oyunları gibi özel okul aktivitelerini içeren “Enerjimiz Çocuklar İçin” projesi yıl Türkiye genelinde 5 şehir 92 okulda 8 bin 750 öğrenciye ulaşmayı hedefliyor.

Projenin hayat bulduğu bölgeler arasında Osmaniye haricinde Denizli-Sarayköy, Gaziantep-Merkez ve Nurdağı, Edirne-Merkez, Tekirdağ-Süleymanpaşa, Manisa-Alaşehir ve Aydın Buharkent yer alıyor.

Proje kapsamında, “Yaşadığımız Dünya”, “Hayatımız Enerji” ve “Enerjimiz Geleceğimiz” olmak üzere üç başlık altında sunulan 12 okul oyunu, çocuklar ile daha etkileşimli bir ortam yaratarak çocukların enerjiye dair temel mesajları kavramalarını kolaylaştırmayı amaçlıyor. Oyunların, öğrencilerin sınıf öğretmenleri tarafından uygulanıyor olması ise projede etkili ve sürekli öğrenme imkânı yaratması açısından önemli bir fark yaratıyor.  


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar