24 Nisan, 2024, Çarşamba
DOLAR32.546
EURO34.8366
ALTIN2428.3

Ekmek üreticilerine hijyen eğitimi verildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ekmek üreticilerine hijyen eğitimi verildi
Abone ol
Osmaniye İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından, ekmek üretim, dağıtım ve satış işlerinde çalışanlara hijyen eğitimi verildi.

Osmaniye İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından, ekmek üretim, dağıtım ve satış işlerinde çalışanlara hijyen eğitimi verildi.

Osmaniye Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği toplantı salonunda düzenlenen eğitim, Gıda Yüksek Mühendisi Onur Tenekeci tarafından verildi.

Yoğun katılım ile verilen eğitim sonucunda yapılacak olan yazılı sınav sonucunda başarılı olan katılımcılara hijyen eğitimi sertifikası verileceği belirtildi.

Osmaniye Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü koordinatörlüğünde, Osmaniye Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği ve Türkiye Fırıncılar Federasyonu ile ortaklaşa gerçekleştirilen toplantıya Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İbrahim Sağlam, Türkiye Fırıncılar Federasyonu Genel Sekreteri Esra Yılmazer, Genel Koordinatör Necdet Çokhamur ve Osmaniye Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Mehmet Çapar'da katıldı.

İbrahim Sağlam, verilen eğitimin gıda güvenliği ve halk sağlığının korunması adına çok önemli olduğunu belirterek, bu eğitimlerin ilçelerde düzenlenecek eğitimlerle devam edeceğini, bu sertifikaların mevzuat açısından zorunlu olarak alınması gerektiği için almayan işletmelerin diğer eğitimler için kayıtlarını bir an önce yaptırmalarının işletmelerin yararına olacağını söyledi.

Yapılan denetimlerde işletmelerin kusurlarını bularak ceza kesmek amacını gütmediklerini, her denetimi bir eğitim fırsatı olarak gördüklerini belirten Sağlam, temizliğin imandan geldiğini, yaptırımlara gerek kalmadan üreticilerin bu bilinçle hareket etmeleri gerektiğini ifade etti.

Osmaniye Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Mehmet Çapar ise her zaman esnafın yanında bulunduklarını kaydetti.

Gıda Yüksek Mühendisi Onur Tenekeci tarafından, ekmek üretimi ile ilgili gıda mevzuatı, hijyen ve sanitasyon ile ilgili tanımlar, personel, işyeri ve ekipman hijyeni, fırınlarda HACCP uygulamaları, gıda zehirlenmeleri, ekmek tüketiminin önemi ve ekmek israfının azaltılması için alınması gerekli tedbirler hakkında bilgiler verildi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar