29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3793
EURO34.9879
ALTIN2325.9

Ekmek Ödüllü Şiir Yarşıması Muhteşemdi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ekmek Ödüllü Şiir Yarşıması Muhteşemdi
Abone ol
Osmaniye’de geleneksel olarak düzenlenmekte olan “Ekmek ödüllü 20. Şiir yarışması” ödül töreninde şairler ödüllerini aldı.
Osmaniye’de geleneksel olarak düzenlenmekte olan “Ekmek ödüllü 20. Şiir yarışması” ödül töreninde şairler ödüllerini aldı.

Osmaniye Ozanlar Şairler Yazarlar Derneği’nin organizesi ile Kıbrıs Şehidi Halil İbrahim Karaoğlanoğlu Parkı içerisindeki program saat: 17.00’de Çukurova yöresinin türküleri ile başladı.

Osmaniye’nin yerel televizyon kanalı ORT tarafından, etkinliğin ödül dağıtım programı canlı olarak yayınlandı.

Ozan Duranoğlu (Mahmut Eynallı), Ozan Maranlı (İbrahim Karacülle, Nurdoğan Çolakkadıoğlu, Aşık Dursun Yeşiloğlu ve Aşık Feymani bağlamaları ile türkülerini yorumladılar.



Etkinliğin ödül dağıtım törenindeki açış konuşması OŞYAD Başkanı Mustafa Bardak tarafından yapıldı.



Bardak yaptığı konuşmada; Yarışmanın adının neden ‘ekmek’ olduğunun bilgilerini vererek, yarışmaya katılan şiirlerin puan cetveline yerleştirilmesi, jüri üyelerinin değerlendirme yöntemi ile toplam sonuçların nasıl belirlendiğini anlattı.



Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarından dolayı teşekkür eden OŞYAD Başkanı Mustafa Bardak, yarışmayı 20. yıldır aralıksız olarak gerçekleştirmesi onuruna bu yıl bir yarışmacıya da kendi adına ödül verileceğini belirtti.

Yapılan konuşmanın ardından ilk üç derece ile 11 kişi adına da plaket ve çeşitli hediyeler; Protokole katılanlar, OŞYAD Yönetim kurulu üyeleri, Gazeteciler ve Sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri tarafından şairlere takdim edildi.



Yarışmaya katılan tüm şiir yazarlarına; Ekmek, kalem, kitap, karanfil ve katılım belgesi ile birlikte, Osmaniye yerfıstığı ve yarışma adına basılan bloknot hediye edildi.

 “Ekmek Ödüllü 20. Şiir yarışması”na, yurt dışından 3, Türkiye’de ise 41 ilden 123 kişi 278 şiiri ile katıldı.

Yarışmanın Seçici kurul üyeliklerinde; M. Ünal Besen, Mahmut Aslan, Gülümcan Ateş, Mehmet Demir ve OŞYAD Başkanı Mustafa Bardak görev aldı.

Seçici kurul üyelerinin puanlarının toplamı sonucunda; 340 puan alan “Çukurova” adlı  şiiri ile Avusturalya’dan katılan Mehmet Sarı yarışmada birincilik ödülü sahibi oldu.

Seçici kurulun toplan puanları neticesine göre; Denizli’den Ergün Sevinç “Tutsak”  adlı şiiri ve  333 puanla; 2.’nci olurken, İzmir’den Uğur Gürekin “Solgundu gözlerim gecemde” adlı şiiri ile Üçüncü oldu.



Değerlendirme neticelerine göre; Anılarına ödül verilenler:

Yaşar Kemal anısına; Şanlıurfa’dan  Mustafa Sade “Kutlu sefer yolcusu” şiirini ile.

Şair-Yazar A. Neşet Dinçer Anısına; Osmaniye’den Mustafa Özdemir (Dinletir) Ressamın şiiri ile.

Gazeteci Salih Sefa Yazar anısına; Polatlı/ Ankara’dan Büşra Yurtışığı “Gitmeyi kimden öğrendin” şiiri ile.

Gazeteci Adnan Yemliha Yazar anısına; Osmaniye’den Selahattin Ölmez “Korkunu korkut” şiiri ile.

Gazeteci Ali Rıza Karadağ anısına; İzmir’den Engin Bayram “Abimin potinleri” şiiri ile.

Gazeteci M. Cemal Şenadam anısına; Adıyaman’dan Erdal Sonuç “Birliğe davet” şiiri ile

Gazeteci Ahmet Birgül anısına;İzmir’den Murat Gümüş “Sevda turu” şiiri ile.

Eğitimci-Şair-Yazar Süleyman Yurtsever anısına; İstanbul’dan Enver Hergüler “Zonguldak aslanları” şiiri ile.

Şair- Yazar Yüksel Öktem anısına; Erzurum’dan Mehmet Yaşar “ Vaveylam” şiiri ile.

Bu yıl ilk kez verilen ve yarışmayı 20 yıldır gerçekleştirmesi anısına, Mustafa Bardak özel ödülü; Mersin’den Aydın Gürz “ Sevgili sevgilim” şiiri ile plaket ve hediyelerle ödüllendirildi.



“Ekmek Ödüllü 20. Şiir Yarışması” ödül dağıtım törenine; Belediye Başkan vekili Abdullah Bukan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Garip Yıl, Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Osman Turunç, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mılla Katık, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İbrahim Sağlam, Osmaniye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İsrafil Avcı, Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Özener, Sivil Toplum kuruluşlarının temsilcileri ile şiirseverler katıldı.

Etkinlik sonunda; 2018 yılındaki “ Ekmek ödüllü 21. şiir yarışması”nın afiş görüntüsünde kullanılmak üzere toplu fotoğraf çekildi.



OŞYAD Başkanı Mustafa Bardak, etkinliğin tanıtımında önemli katkıları olan gazete, radyo ve televizyon temsilcilerine, dernek yönetimi ile üyelerine ve katkıda bulunan herkese ayrı ayrı teşekkür ederek gelecek yıl yeniden buluşmak dileği ile programı kapattı.














































































  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar