25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5558
EURO34.9089
ALTIN2424.2

“Ekmek Ödüllü Şiir Yarışması”nı 230 Şiir renklendirecek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“Ekmek Ödüllü Şiir Yarışması”nı 230 Şiir renklendirecek
Abone ol
Osmaniye’de Geleneksel olarak düzenlenmekte olan “17. Ekmek Ödüllü Şiir Yarışması”nı ülkemizin 31 ayrı İl’i ile bir de yurt dışı olmak üzere toplam 230 şiir renklendirecek.
Osmaniye’de Geleneksel olarak düzenlenmekte olan “17. Ekmek Ödüllü Şiir Yarışması”nı ülkemizin 31 ayrı İl’i ile bir de yurt dışı olmak üzere toplam 230 şiir renklendirecek.


Osmaniye Ozanlar Şairler Yazarlar Derneği (OŞYAD) organizasyonu ile  bu yıl 17.’si düzenlenecek olan “Ekmek Ödüllü Şiir Yarışması”na başvuru süresi sona erdi.
OŞYAD Yönetim Kurulu Başkanı ve “Ekmek Ödüllü Şiir Yarışması”nın Genel koordinatörü Mustafa Bardak, başvuruların sona ermesi ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada; “Yarışmanın katılım ve ödül töreni tarihini, erteleme veya aksatmadan 16 yıldır aralıksız olarak düzenlemekteyiz. 17. Yarışmamıza katılımlar 13 Nisan Pazar günü sona erdi. Ancak; yarışmaya katılmak için şiirlerini Cuma veya Cumartesi günü damgası ile Kargo veya Posta ile yapılan gönderileri Pazartesi günü kabul ettik. Gelen şiirlerin ayrım işlemlerinin tamamlanmasının sonunda 31 değişik ilimiz ile yurt dışı olarak Azarbeycan’dan toplam 230 eseri ile 156 kişinin katılmış olduğunu belirledik. 25 Nisan 2014 Cuma günü saat:17.30’da Kıbrıs şehidi Albay H. İbrahim Karaoğlanoğlu Parkı içerisinde yapılacak olan ödül dağıtım töreninde; yarışmamızın ilkesi gereği tüm katılımcılara en az 5 değişik ödül veriyoruz. İlk 3 dereceye giren şiirlerin yazarları ile Osmaniye’mizin gelişip kalkınmasına kültürel, sanatsal ve gazetecilik alanında katkıda bulunan, şu anda da yaşamda olmayanların anısına da  ödüller veriyoruz.”dedi.


ANILARINA ÖDÜL VERİLENLER
OŞYAD tarafından düzenlenen “Ekmek ödüllü şiir yarışması” ödül töreni sonunda; “Anılarına Ödül verilen” isimler de bulunuyor.
OŞYAD Başkanı Mustafa Bardak; “Osmaniye Merkezli düzenlediğimiz yarışmalarda  yıllardır; “A. Neşet Dinçer, Salih Sefa Yazar, Adnan Yemliha Yazar, Ali Rıza Karadağ, M. Cemal Şenadam, Ahmet Birgül, Ahmet Borazan” anısına ödüller verdik. Geçtiğimiz yıl ise derneğimiz kurucu üyelerinden Süleyman Yurtsever anısına ödül verdik. Bu yıl da yine derneğimiz üyelerinden Yüksel Öktem anısına ödül vereceğiz.”dedi.


YARIŞMAYA KATILAN İLLER
OŞYAD Başkanı Bardak; “Osmaniye Merkezli düzenlemekte olduğumuz etkinliğimize bu yıl; Balıkesir, Antalya, Ankara, İstanbul, Karaman, Yalova, Denizli, Kocaeli, Sakarya, Gaziantep, Adana, Eskişehir, Diyarbakır, Aydın, Malatya, Mersin, Tokat, Siirt, Konya, Kilis, Kütahya, Kahramanmaraş, Hatay, Isparta, Samsun, Trabzon, Manisa, Çanakkale, İzmir, Van ve Osmaniye illeri ile birlikte Azarbaycan- Bakü’den katılımlar gerçekleşti.


Bazı illerdeki şairlerimizi ilimizde konuk edeceğiz, tarihi ve turistik yerlerimizi gezdirip tanıma olanağını sağlayacağız”şeklinde konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar