29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3677
EURO34.9763
ALTIN2325.0

Ekmek ödüllü şiir yarışmasına katılımlar başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ekmek ödüllü şiir yarışmasına katılımlar başladı
Abone ol
Osmaniye’de aralıksız olarak düzenlenen 'Ekmek Ödüllü Şiir Yarışması'nın 19'uncusuna katılımlar başladı.
Osmaniye’de aralıksız olarak düzenlenen 'Ekmek Ödüllü Şiir Yarışması'nın 19'uncusuna katılımlar başladı.

Osmaniye Ozanlar Şairler Yazarlar Derneği (OŞYAD) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Bardak, Türkiye'nin 80'inci İli Osmaniye'de 18 yıldır aralıksız olarak düzenlenen yarışmanın, şiir yazmanın emeğine ekmekle önem veren ve yeryüzündeki en farklı tek yarışması olduğunu söyledi.



Ekmek Ödüllü Şiir Yarışması'nın Kültür ve Turizm Bakanlığının yayınladığı 81 İli kapsayan "Festivaller, Fuarlar ve Yerel Etkinliklerin" Osmaniye İlindeki etkinliklere imza atmaktan ve Osmaniye'de 18 yıldır aralıksız olarak aksamadan belirtilen tarihte etkinlikleri gerçekleştirmekten gurur duyduklarını belirten Mustafa Bardak, bu yılki ödül programının 29 Nisan 2016 Cuma günü Kıbrıs Şehidi Albay Halil İbrahim Karaoğlanoğlu parkında yapılacağını belirtti.

Katılım ve koşulları hakkında bilgi veren Bardak, "Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın destekleyip, tescilleyerek Osmaniye İlimiz adına gururla 18 yıldır aralıksız olarak gerçekleştirdiğimiz “Ekmek Ödüllü Şiir Yarışması”nın 2016 yılında 19'uncusunu düzenlemenin güzelliklerini yaşamak istiyoruz. Yarışmaya katılan herkese ekmek, kalem, kitap, karanfil ve katılım belgesi verilmekte. Ayrıca ilk 3'e giren yarışmacılara kristal plaket ve çeşitli hediyeler ile Yarışma sonunda derecelerine  göre ilk 11 dereceye girenlere önemli hediyeler verilmekte. Ekmek ödüllü Şiir Yarışması'na katılarak sizler de şiirlerinizi tanıtma olanağına kavuşabilir, böylesi bir etkinlikte farklı kentlerdeki şiir dostları ile tanışmanın ortamını yaşayabilirsiniz.” dedi.

Yarışmaya en fazla 3 şiir gönderilebileceğini ve konusunun serbest olduğunu ifade eden Bardak, "Yarışmaya kendi yazmış olduğunuz şiir veya şiirlerinizle katılabilirsiniz. Kendinize ait olmayan bir şiirle katılmanızın belirlenmesi durumunda dereceye girseniz bile, olayın anlaşılması durumunda koşullara uyulmaması nedeniyle ödülünüz iptal edilir. Yarışmamız; Şiir okuma değil, şiir yazabilme olarak anlaşılmalıdır. Şiirlerinizin altına gerçek isminizi değil; kullanacağınız Rumuz ile birlikte yaşınızı da belirtmelisiniz. Ayrı bir kağıtta ise şiir veya şiirlerinizin  ismi, Rumuzunuz, gerçek adınız  ve soyadınız, açık adresiniz, telefon numaranız, varsa elektronik posta adresinizi belirtmeniz gerekmektedir. Her katılımcı birden fazla şiirle katılıyorsa katıldığı tüm şiirlerinde  de  aynı rumuzu kullanması gerekmektedir.

Yarışmaya göndereceğiniz şiirlerde herhangi bir siyasi parti lideri veya siyasi içerikli bir düşünceyi destekleyici görüşler olmamalıdır. Böylesi şiirler ön eleme sonunda yarışma dışı bırakılır. Şiirlerinizi elden getirebileceğiniz gibi, posta ile de gönderebilirsiniz. Posta ile göndermelerde gecikmeler veya elimize ulaşmamış olmasından organizasyonumuz sorumlu değildir. Ancak; posta gönderileri sonunda rumuzunuzu belirterek telefonla arayarak gönderinizin bize ulaşıp ulaşmadığını sorup öğrenebilirsiniz" dedi.

Mustafa Bardak, bu yıl ayrıca Dünyaca ünlü roman yazarı Yaşar Kemal anısına da çeşitli ödüller verileceğini belirterek, yarışma için şiirlerin "Ekmek Ödüllü 17. Şiir Yarışması" Osmaniye Ozanlar Şairler Yazarlar Derneği (OŞYAD) Alibeyli Mahallesi, Musa Şahin Bulvarı, Şehit Bekir Evirgen Sokak, No.3 kat: 2.  80010- Merkez- Osmaniye/Türkiye adresine gönderilebileceğini belirtti.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar