28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3329
EURO35.0539
ALTIN2281.2

“Dünya çocuk hakları günü” mesajı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“Dünya çocuk hakları günü” mesajı
Abone ol
Ülkü Ocakları Osmaniye İl Başkanı Fatih Eroğlu, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.
Ülkü Ocakları Osmaniye İl Başkanı Fatih Eroğlu, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Ülkü Ocakları Osmaniye İl Başkanı Fatih Eroğlu, Birleşmiş Milletler tarafından kabul edilen "20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü" dolayısıyla mesaj yayımladı. Başkan Eroğlu, yayımladığı mesajda toplumun temelini oluşturan mutluluğu sağlamanın en önemli unsurun çocuklar olduğunu söyledi.

Başkan Eroğlu, çocukların geleceğimizin mirasçısı olduğunu belirterek, çocukları ihmal eden, değersiz ve küçük gören milletlerin dağılmaya, yok olmaya mahkum olduklarını vurguladı. Toplumun ilerleme düzeyinin çocukların aldığı eğitimle mümkün olduğunu dile getiren Eroğlu; "Çocukların zihinsel, ahlaksal ve bedensel gelişimine yeteri kadar önem verilmesi toplumların ilerleme düzeyini gösterir. Bu bağlamda çocuğun aile ve toplumdaki yerini, sorumluluklarını ve haklarını belirleyen, onların  duygusal, sosyal gelişimini olumsuz yönde etkilememek için önlemler alan, insan haklarının bir parçası olan çocuk haklarına dair sözleşme dünyada 193 ülke tarafından imzalanmıştır. Sözleşmeye dair maddelerle toplumda bu duyarlılığı oluşturmak, bilgilendirmek ve çocuğa gereken değeri vermek için Çocuk Hakları Günü her yıl 20 Kasım'da kutlanır." diye konuştu.

Başkan Eroğlu, dünyanın çeşitli yerlerinde çocuk haklarının yok olduğuna dikkat çekerek, "Dünyanın birçok yerinde çocuklar savaşların gölgesinde büyüyor. Ana kokusu değil de barut kokusu, baba sevgisi
yerine zalimce vahşete maruz kalıyor. Denizlerde boğulup sahile vuran çocuklar. Cinsel istismara uğrayan çocuklar ve daha niceleri... Bu tablo dünyada çocuk haklarının geldiği boyutu özetliyor. Dünyadaki kan ve gözyaşının durması için ama özellikle çocukların yarınlara daha umutlu bakarak anne-baba-sevgi üçgeninin orta noktasında eksiksiz bir hayat sürdürebilmeleri için herkes üzerine düşeni yapmalıdır” dedi.

Eksik yetişen toplumun gelecekte yaşayacakları travmalara dikkati çeken Eroğlu, ; “Eğer ki bizler onlara hakettikleri çocukluk duygularını yaşatamazsak, eksik büyüyen bir neslin ilerde nelere mal olacağının örneklerine geçmiş tarihte hepimiz tanıklık etmiş veya bir yerlerden duymuş ya da okumuşuzdur. Onlar da çocuk ve onların da hakları var, bırakın çocuklar oyun oynasın. Çocuk yaşta omuzlarına taşıyamayacakları yük koymayalım. Bütün dünya sussun çocuklar konuşsun yüreğine sevgi ve saygı tohumu ekilen çocuk, geleceğe umut ışığı olmakla beraber, ülkesine en iyi düzeyde hizmet edecek bir fert olmaya adaydır. Onların yetişmesi için en iyi çabayı göstermeliyiz" dedi. Mesajının sonunda temennilerini dile getiren Başkan Eroğlu; “Bu duygu ve düşüncelerle, Dünya Çocuk Hakları Günü’nü kutlar, çocuklarımızın daha iyi bir dünyada yaşaması için var gücümüzle birbirimize kenetlenip, çocuklarımızın haklarının savunmakta sosyal devlet olmanın gereğini unutmamayı ve çocuklarımıza sevgi-barış felsefesinden ayrılmadan mutlu bir dünya oluşturmayı temenni ederim” dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar