19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5881
EURO34.8294
ALTIN2501.4

“Dünya Çevre Günü” etkinliklerle kutlanacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“Dünya Çevre Günü” etkinliklerle kutlanacak
Abone ol
5 Haziran Dünya Çevre Günü ve 5-11 Haziran tarihlerinin de Çevre Haftası nedeniyle Osmaniye İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğünce çeşitli etkinliklerle kutlanacağı bildirildi.
5 Haziran Dünya Çevre Günü ve 5-11 Haziran tarihlerinin de Çevre Haftası nedeniyle Osmaniye İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğünce çeşitli etkinliklerle kutlanacağı bildirildi.

Osmaniye Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Abdulvahap Güven Çevre Haftası nedeniyle yaptığı açıklamada; “Çevre; insan ve tabiat varlıklarının birbirleriyle etkileşim içinde bulunduğu bir sistemdir. Hızlı nüfus artışı ve sanayileşme, çevrenin kirlenmesini gün geçtikçe arttırmaktadır. Bu sebeple çevre ve çevre meseleleri hızla değişen dünyanın ve ülkemizin ana gündem başlıklarından birini oluşturmaktadır.

1972 yılında İsveç’in Stockholm kentinde yapılan Birleşmiş Milletler Çevre Konferansında alınan bir kararla 5 Haziran günü, “Dünya Çevre Günü” olarak kabul edilmiştir. Bu nedenle Ülkemizde de 5 Haziran, “Dünya Çevre Günü” olarak ve “5-11 Haziran tarihleri arası ise Çevre Koruma Haftası” olarak kutlanmaktadır.

Sanayileşme ve kentlerdeki nüfus yoğunlukları, çevre sorunlarının artmasına sebep olmuştur. Bütün ülkelerin ortak sorunu haline gelen çevre kirlenmesi, günümüzde insan sağlığını tehdit eder boyutlara ulaşmıştır. Ölümlere neden olan solunum yolu hastalıklarının çoğu hava kirliliği sonucunda olmaktadır. Balıklar, çevre kirlenmesinden en çok zarar gören canlıların başında gelir. Sanayi atıkları, spreyler, yakıtlarla ortaya çıkan dumanlar, petrol ve ilaç atıkları, plastik ürünler, suni gübreler ve çöpler, çevre kirlenmesine sebep olan en önemli etkenlerdendir.

2872 sayılı Çevre Kanunu’nun amacı, “Bütün canlıların ortak varlığı olan çevrenin, sürdürülebilir çevre ve sürdürülebilir kalkınma ilkeleri doğrultusunda korunmasını sağlamaktır.”

Bu amaçla; gelecek nesillere iyi bir çevre bırakmak için, öncelikli olarak var olanı titizlikle korumak, kirlenmeyi önlemek, yeşil alanları ve hayvanları koruyup çoğaltmak hepimizin ortak görevidir. Çevrenin kirlenmesini önlemek için üzerimize düşen görevleri mutlaka yapmalıyız.

Osmaniye Çevre ve Şehircilik Müdürlüğümüz tarafından düzenlenecek; Çevre Günü ve Çevre Koruma Haftası kutlamalarının, çevre kirliliğinin etkilerine ve sonuçlarına dikkat çekmeye, daha sağlıklı bir çevre için, daha temiz bir dünya için çabaları yoğunlaştırmaya, yaşanabilir çevre oluşturmamıza vesile olmasını temenni ediyor, tüm Osmaniye halkına “yaşanabilir ve temiz bir çevrede, mutlu ve sağlıklı bir yaşam” sürdürmelerini Osmaniye Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü olarak dileriz.”dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar