25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5986
EURO35.0574
ALTIN2429.0

Dr. Öznavruz: Pandemi süreci, çocuklarda kalıcı davranış bozukluklara neden olabiliyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Dr. Öznavruz: Pandemi süreci, çocuklarda kalıcı davranış bozukluklara neden olabiliyor
Abone ol
Osmaniye İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Öznavruz, içerisinde bulunulan Koronavirüs Pandemisinden dolayı ister istemez en küçükten en büyüğe kadar tüm toplum teknoloji ile iç içe bulunmak zorunda kaldığını belirterek...

Osmaniye İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Öznavruz, içerisinde bulunulan Koronavirüs Pandemisinden dolayı ister istemez en küçükten en büyüğe kadar tüm toplum teknoloji ile iç içe bulunmak zorunda kaldığını belirterek, "Özellikle çocuklar için kaygı ve belirsizlik yaratan bu süreçte bilgisayar, akıllı telefonlar tabletler ve diğer teknolojik araçların sınırsız ve denetimsiz kullandırılması çocuklarda kalıcı davranış bozukluklara neden olabileceğinin bilinmesi gerekmektedir." dedi.

'ÇOCUKLARINIZA, YANLIŞLARI ÖRNEKLERLE ANLATMAYA ÇALIŞIN'

Bu süreçte yapılması gerekenler hakkında uyarılarda bulunan Dr. Öznavruz, "Çocuğunuzun dijital dünyasına katılın, çocuğunuz ziyaret ettiği siteleri ve oynadığı oyunlar hakkında bilgi sahibi olun. Çocuğunuzun internet erişiminde kullandığı araçları bilgisayar,cep telefonu tablet ve benzerlerini yatak odası dışında ortak kullanım alanında bulundurun. Dijital teknoloji ve onların etkileri halkında dönemler halinde sohbet edin, onların fikirlerini dinleyin, yanlışları örneklerle anlatmaya çalışın. Çevrimiçi davranışlarınızla ve teknoloji kullanımınızla çocuğunuza örnek olun. Çocuğa ev içerisinde vakit geçirebileceği bir görev verin, tamamlayacağı bir puzzle, deneyebileceği yemek tarifleri, okuyabileceği bir kitap, geliştirebileceği ikinci dil, izleyebileceği bir film, ev içerisinde düzenli yapabileceği egzersizler, ailecek yapılan etkinlik ve faaliyetler güzel örnekler arasında yer alabilir." dedi.

ÇOCUKLARIN RUH SAĞLIĞINI KORUMAYA YÖNELİK DAVRANIŞLAR GELİŞTİRİLMELİ

Ailelerden, koronavirüs pandemisinde olabildiğince çocuklarla vakit geçirilmelerini ya da onlara vakit geçirebilecekleri faaliyetler bulmaya çalışılmalarını isteyen Öznavruz şöyle devam etti: "Tekrar eskisi gibi güvenli ve sağlıklı yaşantımıza dönebilmek için Maske-Mesafe-Temizlik kurallarına uymanın yanı sıra kendimizin ve çocuklarımızın ruh sağlığını da korumaya yönelik davranışlar geliştirmeliyiz.

Çocuklarımıza dokunmak çok önemli ama bu günlerde fiziksel mesafeye dikkat etmemiz gerekiyor.

O zaman dokunmanın fiziksel olmayan yollarını bulalım. En sevgi dolu ailelerde bile aile üyeleri travmatik yaşantılar yüzünden zaman zaman kendilerini tükenmiş ya da duygusal olarak çökmüş hissedebilirler ve birbirlerini desteklemekte yetersiz kalabilirler.

Böyle zamanlarda sabırlı olmak ve olumlu yaşantıları vurgulamak iyi olabilir. Bazen de ihtiyaçları olan desteği sağlayacak iç ve dış kaynaklardan yoksun olabilirler. Bu gibi durumlarda Müdürlüğümüz Sağlıklı Hayat Merkezlerinden bu konuda telefonla veya yüz yüze danışmanlık hizmeti alabilirsiniz."


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar