24 Nisan, 2024, Çarşamba
DOLAR32.5195
EURO34.7785
ALTIN2421.7

Dolandırıcılık olaylarına karşı uyardılar!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Dolandırıcılık olaylarına karşı uyardılar!
Abone ol
Osmaniye İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri, semt pazarında esnaf ve vatandaşları, sahte para ve telefon dolandırıcılığı olaylarına karşı uyardı.

Osmaniyeİl Emniyet MüdürlüğüToplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri, semt pazarında esnaf ve vatandaşları, sahte para ve telefon dolandırıcılığı olaylarına karşı uyardı.

"Banknotlarda sahteciliğe dikkat" ve "Telefon Dolandırıcılığı" başlıklı broşürlerden dağıtan polisler, ayrıca sözlü olarak uyarıcı anlatımlarda bulundular.

Özellikle banknotun sahte olduğundan şüphelenildiğinde ne yapılması gerektiğinden bahseden ekipler, "Banknotların çok sayıdaki güvenlik özelliğinden birkaçı kontrol edilmelidir.

Gerçekliğinden kuşku duyulan banknotlar, gerçek banknotlar ile karşılaştırılarak da kontrol edilmeli.

Sahte olduğu düşünülen banknot nereden ve kimden alındığına dair mümkün olduğu kadar çok bilgi ile birlikte Cumhuriyet Başsavcılıklarına veya kolluk güçlerine bildirilmeli ve teslim edilmelidir.

Bu bildirimden dolayı herhangi bir cezai yaptırımla karşılaşılmayacağı bilinmelidir.

Bildirimler için 155 Polis İmdat veya 156 Jandarma İhbar hatları kullanılabilir.

Yapılan ihbarların aranan bir kişinin veya bir sahtecilik şebekesinin ortaya çıkarılmasını sağlayabileceği unutulmamalıdır." denildi. 

Sahte banknotlarla genel olarak nakit alışverişinin yapıldığı her yerde karşılaşılabileceğini aktaran görevliler, sahtecilik konusunda yapılan çalışmalar ve yaşanan olayların, market, bakkal ve büfelerde yapılan alışverişlerde, benzin istasyonlarında, sinema veya tiyatro gişelerinde, pazar yerlerinde, seyyar milli piyango gişelerinde, canlı hayvan alım ve satımının yapıldığı yerlerde, taksilerde, eğlence yerlerinde, ve büyük miktarda banknotla yapılan her türlü alış veriş sırasında meydana geldiğini, bu nedenle, işlemler sırasında daha dikkatli davranarak banknotların gerçeklik kontrolleri yapılması gerektiğini vurguladılar. 
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar