28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3245
EURO35.1139
ALTIN2302.2

Doğal kaynak suyundaki balıklar şifa verdi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Doğal kaynak suyundaki balıklar şifa verdi
Abone ol
Osmaniye'de doğal kaynak suyundaki balıklar cilt hastalığı olan vatandaşlara şifa verdi.
Osmaniye'de doğal kaynak suyundaki balıklar cilt hastalığı olan vatandaşlara şifa verdi. 

Yaklaşık 15 gün önce egzama hastalığına yakalandığını söyleyen 46 yaşındaki Fikret Vayıs, arkadaş tavsiyesi ile merkez'e bağlı Dervişiye Köyüne gelerek buradaki kaynak suyuna iki gün üst üste girdiğini ve sudaki balıkların vücudundaki yaraları kısa sürede tedavi ettiğini söyledi.

E90 otoyolu Mamure istasyonu civarında çıkan kaynak suyu, ayrıca çocuklarında serinleme havuzu haline geldi.

Osmaniye Devlet Hastanesi'ne 31 ağustos günü muayene ve tedavi için gittiğini belirten Fikret Vayıs, "Doktor egzama hastalığına yakalandığımı söyledi. Merhem tedavisi verdi. Bu sırada bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine hemen buraya geldim. Ve suya girerek bir iki saat hareketsiz bir şekilde oturduk. Sivas'taki Nevşehir'deki cilt hastalıklarına iyi gelen balıklar burada da mevcut. Bu balıklar suya girdiğimiz zaman vücuttaki tahriş olmuş yaralı mantarlı bölgeleri emmekteler. Ben 2 gün içerisinde hastalığımı yendim. Osmaniye'de burayı hiç kimse bilmemekte. Şuanda vücudumda yara iz kalmadı, kaşıntım yok ve ilaçta kullanmamaktayım." dedi.

Bölgede çiftliği bulunan Ersoy Dağ, sudaki balıkların insanların vücudundaki yara, mantar gibi hastalıklı bölgeleri emerek tedavi ettiğine daha önce şahit olduğunu ve egzama hastalığı çıkan arkadaşı Fikret Vayıs'ı da bu bölgeye getirerek balıklar sayesinde kısa sürede iyileştiğine bir kez daha şahit olduğunu söyledi.

Kaynak suyunun küçük pınar halinde Hamus çayına döküldüğünü belirten Köy sakinlerinden 44 yaşındaki Cezabir Beycioğlu ise köylünün daha önceleri içme suyu olarak kullandığı kaynarcanın, çocukların, suyun önüne bent oluşturarak gölet oluşturduklarını, balıkların ise cilt hastalığı olanları tedavi ettiğine de ilk defa şahit olduğunu söyledi. Beycioğlu, "Eskiden köyde su olmadığı zaman bidonlarla buraya gelip su alırdık. Bayanlarımız gelip çamaşırlarını halılarını yıkarlardı. Gençlerimiz de yine suyun yükselmesi için önüne bent kurup yüzme yapmaktalar. Sudaki balıkların şifa verdiğine ilk defa şahit oldum. Suya girdiğimiz zaman balıklar gelir üzerlerimize dokunurlardı, gıdıklıyor gibi olurdu. Ama tedavi ettikleri yönünü bilmiyordum." dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar