29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3643
EURO34.9818
ALTIN2324.9

DOĞAKA, yılın son toplantısını yaptı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
DOĞAKA, yılın son toplantısını yaptı
Abone ol
Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) 86. Yönetim kurulu toplantısını Hatay ilinin ev sahipliğinde gerçekleştirdi.

Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) 86. Yönetim kurulu toplantısıHatay ilinin ev sahipliğinde gerçekleştirdi.
 
Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın 86. Yönetim Kurulu Toplantısı Hatay Valisi ve DOĞAKA Yönetim Kurulu Başkanı Rahmi Doğan başkanlığında ve ev sahipliğinde, Osmaniye ValisiÖmer Faruk Coşkun, Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Osmaniye İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Altun, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin, Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Devrim Murat Aksoy, DOĞAKA Genel Sekreteri Onur Yıldız ve ilgili Ajans personelinin katılımıyla Antakya Savon Oteli Toplantı Salonu’nda düzenlendi.
 
Toplantının açılış konuşmasını yapan Hatay Valisi ve DOĞAKA Yönetim Kurulu Başkanı Rahmi Doğan,  “ 2018 yılının sona ermesi nedeniyle, 2018 yılında yapılan faaliyetlerin değerlendirileceği, 2019 yılında gerçekleştirilecek faaliyetlerin ön hazırlık değerlendirmesini yapacağımız toplantının illerimize hayırlı olması dileğiyle toplantıyı açarken Maraş ve Osmaniye illerimizden gelen misafirlerimize bir kez daha hoş geldiniz diyorum.” dedi.

Hatay Valisi ve DOĞAKA Yönetim Kurulu Başkanı Rahmi Doğan  sözlerinin devamında, "Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı 86. Yönetim Kurulu toplantısında; 2018 yılı çalışma programı çerçevesinde devam etmektedir. 2018 Yılı Mali Destek Programları kapsamında başarılı bulunan projelerle ilgili uygulama dönemi başlatılmıştır.

2019 yılında uygulanması planlana yeni destek programları ile ilgili olarak Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile yapılan görüşmeler tamamlanmıştır. Toplam 27 Milyon TL. Ayrıca; Hatay Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Üretim araştıra ve Kontrol Merkezi, Hatay Kireçlik Yarma Sistemi Ortak Kullanım Tesisi, İskenderun Teknik Üniversitesi Kaynakçılık Mükemmeliyet Merkezi ve Osmaniye Denetimli Serbestlik Hizmetleri Sürekli Eğitim Merkezi projeleri bugünkü toplantı da ön değerlendirmeye alınacaktır.

Bölgemizdeki sektörlerin ve firmaların tanıtımına yönelik çalıştay, konferans ve fuar gibi organizasyonlara destek sağlayan Ajansımız, bu kapsamda 03-06 Ekim 2018 tarihleri arasında İstanbul’da yapılan Uluslararası Ayakkabı Yaz Modası Fuarı ve 21-25 Ekim 2018 tarihleri arasında Paris’te yapılan SİAL Paris Uluslararası Gıda Fuarına firmalarımızın katılımı sağlamıştır.

Fuar katılımları, 27-29 Ocak 2019 tarihleri arasında İstanbul’da yapılacak İMOB Uluslararası Mobilya Fuarı ve 31 Ocak- 03 Şubat 2019 tarihleri arasında İstanbul’da yapılacak olan EMITT Fuarı ile devam edecektir.

Devam eden araştırma ve analiz çalışmaları kapsamında ise Hatay, Kahramanmaraş ve Osmaniye illeri için Potansiyel yatırım Alanları ve Yöresel Ürünler Kataloğu çalışmaları basımları da tamamlanarak kullanıcıların istifadesinde sunulmuştur." diye konuştu.
 
DOĞAKA’nın 86. Yönetim Kurulu Toplantısı gündem maddelerinin görüşülmesi ile sona erdi.
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar