28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.339
EURO35.1558
ALTIN2306.8

DOĞAKA 70. Yönetim kurulu Osmaniye’de toplandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
DOĞAKA 70. Yönetim kurulu Osmaniye’de toplandı
Abone ol
Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın 70. Yönetim Kurulu Toplantısı; Hatay Valisi ve DOĞAKA Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Topaca başkanlığında, itibarıyla Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörlük Binası Senato Salonu’nda düzenlendi.
Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın 70. Yönetim Kurulu Toplantısı; Hatay Valisi ve DOĞAKA Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Topaca başkanlığında, itibarıyla Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörlük Binası Senato Salonu’nda düzenlendi.

Osmaniye Valisi   Kerem Al’ın ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya, Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkanı   Doç.Dr. Lütfü Savaş, Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Çinçin, Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı  Murat Teke, Osmaniye İl Genel Meclisi Başkanı Nuh Kara, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü ve DOĞAKA Kalkınma Kurulu Başkanı  Prof.Dr.Orhan Büyükalaca, DOĞAKA Genel Sekreteri   Onur Yıldız ve ilgili ajans personelinin katılımı ile gerçekleşti.



Toplantının açılış konuşmasını yapan Hatay Valisi ve DOĞAKA Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Topaca, “Ajansımız, kendisine verilen görev ve sorumluluklar doğrultusunda hazırladığı 2016 Yılı Çalışma Programı çerçevesinde çalışmalarına devam etmektedir. Bu kapsamda 15 Milyon TL toplam bütçe ile ilan edilmesi planlanan yeni mali destek programı için hazırlıklar tamamlanmıştır. Program rehberlerinin Kalkınma bakanlığı tarafından da onaylanması ile yeni destek programların önümüzdeki günlerde ilan edilecektir. Araştırma, analiz ve fizibilite çalışmalarının desteklendiği Doğrudan Faaliyet Desteği Programı ise 22 Ocak 2016 tarihi itibariyle ilan edilmiş ve bu program kapsamında proje başvuruları alınmaya başlanmıştır. Yıl boyunca başvuruya açık olacak program kapsamında bölgemizde ekonomik ve sosyal kalkınmaya katkı sağlayacak eylem planı ve yatırım projelerine yönelik fizibilite çalışmaları desteklenecektir. Diğer bir destek programı olan Güdümlü Proje Desteği kapsamında da Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi bünyesinde kurulacak olan Bitki Sağlığı Kliniği Projesi’nde çalışmalara devam edilmekte olup Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi tarafından başvurusu yapılan Kahramanmaraş Tasarım ve 3D Modelleme Merkezi Projesi’nde Kalkınma Bakanlığı’nda onay aşamasına gelinmiştir.” dedi.

Hatay Valisi ve DOĞAKA Yönetim Kurulu Başkanı Topaca konuşmasının devamında; “Kurumsal yatırımlara sağlanan desteklerle birlikte bireysel girişimcilik kültürünün geliştirilmesi amacıyla her yıl Girişimcilik Eğitimleri düzenlenen Ajansımız, 2016 yılındaki girişimcilik eğitimlerini Hatay ve ilçelerinde düzenlenecek eğitimlerle başlatmaktadır. Antakya ile birlikte İskenderun, Defne, Arsuz ve Payas ilçelerinde de düzenlenecek olan eğitim programlarında Antakya ilçesinde engelliler ve kadınlar için ayrı kontenjanlar tahsis edilecektir.

Düzenlenecek eğitim programını başarı ile tamamlayanların, KOSGEB tarafından hibe ve kredi olarak sağlanan toplam 150 Bin TL’lik girişimcilik desteğini alabileceği eğitimler için başvurular  Ajansımız tarafından alınmaktadır. Bölgemizde öne çıkan sektörlere yönelik olarak farklı alanlarda da destek sağlayan Ajansımız, 28- 31 Ocak 2016 tarihleri arasında İstanbul’da yapılan 20’nci EMİTT 2016 Uluslararası Turizm Fuarı ile 26- 31 Ocak 2016 tarihleri arasında yine İstanbul’da yapılan CNR İMOB 2016 Uluslararası Mobilya Fuarı’na bölgemizin ilgili kurum ve özel sektör kuruluşlarının katılımını sağlamıştır. Bununla birlikte, 30 Mart- 02 Nisan 2016 tarihleri arasında 55. AYMOD Uluslararası Ayakkabı Moda Fuarı ile 9- 13 Mart 2016 tarihleri arasında Almanya’nın Berlin şehrinde düzenlenecek olan dünyanın en büyük turizm fuarı olan ITB Berlin 2016 Uluslararası Turizm Fuarı katılımları için ilgili kurum ve kuruluşlarla çalışmalara devam edilmektedir. 

Bölgemizdeki sektörlere analiz ve araştırma çalışmaları ile de katkı sağlayan Ajansımız 2014 yılı içerisinde tamamladığı 7 adet sektör raporuna ilave olarak, 2015 yılında 8 adet sektör raporunda çalışmalarını tamamlayarak toplamda 15 adet sektör raporunu yayınlamıştır. 2015 yılı çalışmaları sonucunda; Kuyumculuk, Çimento, Zeytincilik, Filtre, Yaş Meyve ve Sebze, Yerfıstığı, Seracılık ve Kesme Çiçekçilik faaliyetleri ile ilgili araştırma ve analizlere ilişkin yayınlar ilgili tüm kesimlerin hizmetine sunulmuştur. Ayrıca, Hatay, Kahramanmaraş ve Osmaniye illerimize ait çeşitli alanlardaki güncel istatistiki verileri bir araya getiren İstatistiklerle Hatay, Kahramanmaraş ve Osmaniye yayınları her il için ayrı ayrı ve bölge için tek bir yayın halinde tamamlanmıştır. Bu faaliyetlerle birlikte devam eden projelere yönelik izleme ve değerlendirme faaliyetleri, bölgesel araştırma ve analiz çalışmaları ile yatırım destek faaliyetleri çerçevesinde çalışmalara devam edilmektedir.” sözlerini ekledi.

Açılış konuşmasının ardından, söz konusu Yönetim Kurulu toplantısı gündem maddeleri değerlendirilerek aylık diğer gündem maddelerinin görüşülmesi ile toplantı sona erdi.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar