25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5758
EURO35.0302
ALTIN2418.7

Doğa yürüyüşlerinde temek öncellik, insan güvenliği

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Doğa yürüyüşlerinde temek öncellik, insan güvenliği
Abone ol
Osmaniye Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (ODAK) ve Türkiye Dağcılık Federasyonu (TDF) Yönetim Kurulu Üyesi Av. Muhammet Doğan, dağcılık ve doğa sporlarının, yapısı gereği bir takım zorlukları ve güvenlik sorunlarını içinde barındırmakta olduğunu söyledi.

OsmaniyeDağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (ODAK) ve Türkiye Dağcılık Federasyonu (TDF) Yönetim Kurulu Üyesi Av. Muhammet Doğan, dağcılık ve doğa sporlarının, yapısı gereği bir takım zorlukları ve güvenlik sorunlarını içinde barındırmakta olduğunu söyledi.

Bu sporu yaparken insan sağlığını ve güvenliğini risklerden uzak tutup faaliyetleri sorunsuz bir şekilde tamamlamanın temel hedefleri olduğun vurgulayan Başkan Doğan, "Grup halinde yapılan doğa yürüyüşü, trekking faaliyetlerinde de temel öncelik insan güvenliğidir. Bunun için organizasyonu yapan ekibin profesyonel olması, temel dağcılık eğitimlerini alması ve yürüyüş liderliği yeterliliği ve belgesinin olması hayati önem taşımaktadır." dedi.

GURUPTA EĞİTİMLİ KİŞİLERİN OLMASI ÖNEMLİ

Eğitimsiz ve belgesiz bir rehberin, olası bir sıkıntıda kişiyi dağda mağdur edebileceğine dikkat çeken Doğan, "Aynı zamanda grupta Temel Dağcılık Eğitimleri ile birlikte İlkyardım eğitimi almış kişilerin bulunması çok önemlidir. Grupta doktor ya da hemşire bulunması tek başına yeterli değildir.Faaliyetlerde, yürüyüş tekniklerinin katılımcılara anlatılması, güvenli yürüyüş hakkında bilgilerin verilmesi, riskli geçiş bölgelerine güvenlik hattının kurulması bu sporun olmazsa olmazlarındandır. Aksi halde ciddi sakatlık ve yaralanmalar olabilir." diye konuştu.

ODAK'TA TEMEL DAĞCILIK EĞİTİMLERİ VERİLMEKTE

ODAK'ın, Türkiye Dağcılık Federasyonuna bağlı resmi bir dağcılık kulübü olduğunu ifade eden Başkan Doğan şöyle devam etti: "Kulübümüzde TDF onayı ile temel dağcılık eğitimleri verilmektedir.

Yaptığımız faaliyetlerde organizasyon ve yürüyüş liderliğini 2. Derece Dağcılık Antrenörümüz yapmaktadır.

Organizasyonda görevli diğer arkadaşlarımızın tamamı İlkyardım ve temel dağcılık eğitimi alan kişilerden oluşmaktadır. Yaptığımız faaliyetlerin tamamı sportif faaliyet olup kazanç elde etmek amacı taşımamaktadır. ODAK ile güvenli bir şekilde doğada kalmaya devam edin."


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar